3 швидких рецепти чаю від застуди

Мисливсько-спортивний комплекс «Сокіл»
Щасливе
16.01.2021  15:40

3 швидких рецепти чаю від застуди

На Рівнян чекає різке зниження температури повітря до – 24 градусів морозу. Сподіваємося, ці чайні рецепти допоможуть вам зігрітися та наповнять яскравими  смаками зимові дні.


 Чай з медом і лимоном

Найпростіший і найпоширеніший лікувальний чай. Лимон в складі напою забезпечить організм вітаміном С, який необхідний при застуді, а мед зволожить слизові оболонки, полегшить біль і першіння в горлі. Щоб приготувати напій, слід заварити улюблений чорний або зелений чай, настояти його кілька хвилин і додати лимонний сік. Коли напій охолоне приблизно до 60°С, в нього слід покласти столову ложку меду (додавати мед в гарячі напої не можна!).

Інгредієнти (на 500 мл чаю):

  • 200 мл будь-якого чаю, що подобається 
  • 2 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку або часточка цитруса
  • Мед за смаком

Обліпиховий чай з імбиром

Обліпихово-імбирний чай зігріває і тонізує.  Напій забезпечує профілактику простудних і вірусних захворювань. Такий чай пити можна дітям і дорослим . Ягоди обліпихи розім’яти ложкою або збити в блендері. Імбир натерти на дрібній тертці або порубати невеликими шматочками. Обліпихово-імбирну суміш розкласти по чашках і залити окропом. Коли обліпиховий чай з імбиром трохи охолоне – додати мед і лимон за смаком.

Інгредієнти (на 500 мл чаю):

  • 100 г обліпихи (ягід)
  • Близько 5 мм кореня імбиру
  • Мед і лимон за смаком

Імбирний чай з лимоном і медом

Імбир відомий своїми антисептичними, протизапальними, болезаспокійливими і відхаркувальними властивостями. Для приготування напою тертий корінь імбиру потрібно залити гарячою водою і 10 хвилин кип’ятити на слабкому вогні, опісля — ще 15 хвилин настоювати під кришкою. Ефірні масла цієї рослини широко використовуються в профілактиці і лікуванні простудних захворювань. Імбирний чай, завдяки своєму пекучому смаку, зігріває і стимулює відхаркування. Його можна використовувати для підвищення імунітету дітям. Імбир натерти на дрібній тертці або порубати невеликими шматочками. Відправити в каструльку і довести до кипіння. Зняти з вогню. Додати сік половини лимона. Коли імбирний чай з лимоном за цим рецептом трохи охолоне – додати мед за смаком. Подавати гарячим.

Інгредієнти (на 500 мл чаю):

  • Близько 5 см кореня імбиру
  • Половинка лимона
  • Мед за смаком

 

, , , , , , переглядів: 130

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *