Чим поласувати на вихідних: Торт “Прага” від рівнянки. Легкий рецепт

Щасливе
05.02.2021  20:25

Чим поласувати на вихідних: Торт “Прага” від рівнянки. Легкий рецепт

Рівнянка Олеся Сем поділилася смачним рецептом торту у групі “Рівняни готують”.  Ми не змогли пройти повз! Тож, до вашої уваги -торт за ідеальним домашнім рецептом.

Торт “ПРАГА”

Дослівно: Форма 21см – це буде тортик приблизно вага до 1500.
Якщо хочете тортик 2кг тоді печете в діаметрі – 22см,  ділите бісквіт на два коржі. Окремо допікаєте корж на пів порції з рецепту, час випікання 22-25хв. Так у вас буде три коржі і торт такий як на фото: діаметр 22, висота 11-12см.
 
Інгредієнти:
6-яєць.
150гр.-цукру.
35гр.-масла.
120гр-борошна.
35гр.-какао.
1-1,5 ч.л-розпушувача.
 
Форму нічим не змазуєм, на дно – фольгу. Розігріваєм духовку на 180’С.Яйця і дрібку солі збиваєм до легкої піни, далі по-трошку всипаєм цукор і збиваєм в крепку піну. Борошно змішуєм з какао та розпушувачем,  просіюєм. В 2-3 прийоми обережно вмішуєм лопаткою в яйця. Масло розтопити, але щоб було не гаряче, вливаєм по краю миски, перемішуємо. Печем 45-50хв. залежно від духовки. Готовий відразу перевертаємо до гори дном на решітку.Через 10-15 хв.вирізаємо з форми. Охолоджений замотуєм в харчову плівку і залишаєм відпочити на 4-6год.
 
Для просочування:
 
150мл.-води.
50гр.-цукру.
40-50мл.-коньяку.
2ч.л-розчинної кави. Якщо на 2кг торт, то берете 200мл води. Воду і цукор закип’ятити,додати каву, охолодити і влити коньяк.
 
Крем:
3-жовтки.
2ст.л-борошна.
220гр-білого згущеного молока.
50мл.-води.
2ст.л-какао.
1п.-ваніль.цукру.
380гр-м’ягкого масла.
60гр-цілого горіха фундука, піджарити.
Змішуєм: жовтки+борошно+ваніль.цукор+воду+згущене молоко. Варим на невеликому вогні постійно помішуючи до загустіння. Охолоджуєм під харчовою плівкою в контакт. Далі масло збити до біла 2-3хв. По ложці додаєм заварний крем, проробляєм міксером на невеликій швидкості. Важливо, щоб масло і заварний крем були майже  однакової температури. В кінці додаєм просіяне какао.
  
Збираємо торт: Бісквіт ріжем на три коржі. Збираємо в кондитерському кільці, по-боках ацетатну плівку,або паргамент. Верхушка бісквіту це нижній корж в торті просочуєм його злегка, щоб сильно не просів, бо це опора всього торта. Далі крем, виложуєм цілий горіх вдавлюючи його в крем, знову корж-просочуєм і так до кінця. Залишаємо просочуватися не менше 8год. Прикрашаємо за смаком.Тортик виходить – ну дуже смачний!
 
ДЗЕРКАЛЬНА ГЛАЗУР:
225гр-цукру.
125мл-води.
1ст.л з маленькою гірочкою-желатину+70мл-води для замочування.
150гр-чорного шоколаду.
40гр-масла.
30гр-какао.
Желатин замочити щоб набух,  в каструлі з товстим дном змішуєм воду з цукром і ставим на середній вогонь помішуєм щоб розтав цукор і з моменту закипання рахуємо 20секунд, знімаємо з вогню і додаєм шоколад, перемішуємо. Далі какао – перемішуємо, далі масло і розтоплений желатин. Знову добре все перемішуємо.Ще гарячим процідити декілька разів на дрібне сито, щоб вийшли з глазурі бульбашки. Накриваєм плівкою в контакт і відставляємо на 2-3год. Перед використанням підігріти щоб стала однорідна, при потребі ще процідити, охолодити до потрібної температури і можна покривати торт, працюємо швидко так як глазур також швидко схвачується на охолодженому торті. В мене на більший торт що на фото вистачило пів порції такої глазурі.Вона дуже добра для потьоків на торт. Глазур може зберігатися в холодильнику під плівкою в контакт до шести днів. Смачного!
, , , , , , , переглядів: 67

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *