Яким має бути сніданок у ліжко на 14 лютого: ТОП-5 рецептів

Мисливсько-спортивний комплекс «Сокіл»
Щасливе
12.02.2021  16:40

Яким має бути сніданок у ліжко на 14 лютого: ТОП-5 рецептів

Уже зовсім скоро День святого Валентина – найромантичніше свято у році, на яке з нетерпінням очікують усі закохані. Привітати свою половинку з Днем ​​закоханих можна і, наприклад, приготувавши щось особливе, вишукане і смачне.

На романтичний сніданок можна подати багато цікавих страв – головне, щоб все було зроблено щиро та з любов’ю. Звісно, як данина традиціям – їжа в добірці готується у вигляді серця.

Тост з яєчнею

Інгредієнти:

  • Тост з білого хліба – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Масло

Спосіб приготування:

  1. Вирізати у центрі тостів сердечко. Намазати тости маслом з обох боків.
  2. Обсмажуємо на сковороді з одного боку до отримання золотистої скоринки. Перевернути й розбити у виїмку по одному яйцю.
  3. Посолити, поперчити за смаком.
  4. Готувати на повільному вогні до готовності яєць. Потім акуратно лопаткою зняти тости на тарілку.
  5. Можна подаємо яєчню в тості з улюбленим соусом.

Мигдальне печиво-сердечки

Інгредієнти:

  • Мигдальне борошно – 100 г
  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Курячі жовтки – 2 шт.
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • Масло вершкове – 160 г
  • Цукрова пудра – 80 г

Додатково:

  • Варене згущене молоко – 0,5 банки
  • Кокосова стружка – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло необхідно заздалегідь дістати з холодильника. Воно повинно бути розм’якшеним.
  2. Змішати цукрову пудру, ванілін і мигдальне борошно. Додати розм’якшене вершкове масло та яєчні жовтки. Все добре перемішати.
  3. До отриманої маси поступово підсипати борошно (його може знадобитися більше або менше) й замісити тісто. Воно має вийти дуже м’яке.
  4. Викласти тісто на пергамент і розкачати його через плівку. Тобто на тісто покласти плівку і так розкачувати. Товщина тіста – близько 5-6 мм.
  5. З тіста вирізати фігурки. У половини із них вирізати серединку в формі сердечка. Обрізки зібрати, розкачати й знову вирізати.
  6. Викласти заготовки на пергамент і випікати в розігрітій до 170°С духовці 15-17 хвилин. Печиво повинно стати злегка золотистим.
  7. Випічку охолодити на решітці. Як охолоне, почати збирати печиво. На одну частину печива нанести варене згущене молоко, накрити другою частиною, злегка притискаючи. Бока печива також обмазати згущеним молоком і обваляти у кокосовій стружці.

Мандариновий торт  

Інгредієнти:

  • 7 яєць,
  • 90 га борошна,
  • 240 г цукру,  
  • 20 г кукурудзяного крохмалю,
  • 250 мл 10% вершків,
  • 200 мл 33% вершків,
  • 50 г вершкового масла,
  • 25 г желатина,
  • 400 г мандаринів без шкірки,
  • 1 апельсин,
  • 40 мл води.

Спосіб приготування:

  1.  Щоб приготувати бісквіт, відділіть два жовтки та додайте 45 г цукру та дрібку солі, все збийте міксером у пишну світлу масу.
  2. До жовтків додати збиті охолоджені білки й акуратно перемішати, поступово додаючи просіяне борошно.
  3. Тісто вилити у форму, розрівняти й помістити у заздалегідь розігріту до 180 °С духовку. Випікати приблизно 25 хвилин.
  4. Для сиропу додайте апельсинову цедру до соку з водою і цукром. Все перемішати та довести до кипіння на невеликому вогні.  Для вершкового крему перемішати 10 г желатину з холодними 33% вершками. Бісквіт просякти апельсиновим сиропом.
  5. Водночас 250 мл 10% вершків влити до каструлі і довести до кипіння. Гарячі вершки тоненькою цівкою ввести в жовткову масу. Отриману суміш вилити назад в каструлю, довести суміш до загустіння; поступово додавати вершкове масло.
  6. До отриманого заварного крему додавати желатин та 150 г збитих 33% вершків. Приготований крем рівномірно викласти на просочений бісквіт і помістити до холодильника.
  7. Для мандаринового желе треба проварити 400 г очищених мандаринів з 40 г цукру і 15 г желатину. Перед цим мандарини варто подрібнити блендером до пюреподібного стану. Додати до охолодженого бісквіта.
  8. Торт помістити до холодильника на три години або на ніч.

Цукерки з сухофруктів

Користь сухофруктів важко переоцінити, оскільки вони є відмінними імуномодуляторами. Для приготування цукерок можна використовувати будь-які сухофрукти за смаком. Ми пропонуємо класичний рецепт.

Інгредієнти:

  • чорнослив — 100 грамів
  • курага — 100 грамів
  • фініки — 100 грамів
  • інжир — 100 грамів
  • мед — 1 столова ложка
  • горіхи подрібнені — 2 столові ложки
  • шоколад тертий — 2 столові ложки

Спосіб приготування:

  1. Сухофрукти заливаємо теплою (не гарячою!) водою та залишаємо на 30 хвилин.
  2. Злити воду через друшляк.
  3. Подрібнити сухофрукти за допомогою м’ясорубки.
  4. Додати меду, ретельно перемішати.
  5. Сформувати невеличкі кульки та обсипати одну частину з них тертим шоколадом, а іншу — подрібненими горіхами.
  6. Сховати цукерки в морозильну камеру на півгодини.
  7. Подавати на тарілці в один ряд так, щоб цукерки не зліпилися.

Кава із шоколадом 

Інгредієнти:

  • 250 мл кави;
  • 50 мл підігрітих вершків або молока;
  • 2 ст. л. окропу;
  • 25 г чорного шоколаду;
  • цукор і кориця.

Для подачі:

  • маршмелоу;
  • кондитерська посипка у вигляді сердечок.

Спосіб приготування:

  1. Зварити міцну каву. Залити шоколад киплячою водою, перемішати до отримання гладкої блискучої маси.
  2. Додати шоколадну суміш до кави разом з корицею, цукром і молоком.
  3. Ретельно перемішати і розлити по чашках.
  4. Прикрасити зефірками та цукровими сердечками. Подавати напій гарячим.

 

, , , , , , , переглядів: 99

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *