14 жовтня з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці та свята Дня міста на Гощанщині планують встановити кулінарний рекорд.
У День Гощі пектимуть найдовший медівник, якого готуватимуть всі гуртом. Для того, щоб долучитися до рекорду – потрібно спекти медівник і принести його напередодні свята, тобто 13 жовтня, до Будинку школяра у Гощі.
Торт печеться з таких інгредієнтів:
– 2 столових ложки меду;
– 1 склянка цукру;
– 50 грамів маргарину;
– 2 яйця;
– 3 склянки борошна;
– 0,5 л. сметани;
– 1 склянка цукру.
Торт має складатися з п’яти коржів шириною 30 см, довжина – довільна, верх торта змащувати не потрібно, боки – обмастити сметанним кремом. Викласти торт потрібно на картон, загорнутий у плівку.