У 97% шкіл Рівненської області впроваджено систему контролю безпеки харчування HACCP (аналіз небезпечних чинників і контроль критичних точок). Ця система охоплює всі етапи – від прийому продуктів до подачі страв – і забезпечує поетапний контроль якості.
Про це повідомили під час засідання регіональної координаційної ради з питань громадського здоров’я під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна. За його словами, в області функціонує 510 харчоблоків, із яких 426 – це базові кухні, а 1 — опорна. Загалом шкільним харчуванням охоплено понад 121 тисячу учнів.
Водночас у деяких громадах — Млинівській, Острозькій та Ярославицькій — досі не переглянули вартість харчування. Там залишилася норма 30 грн, хоча рекомендована ціна має бути не менш як 58 грн за обід і 40 грн за сніданок.
На модернізацію 10 харчоблоків у 2024 році область отримала 93,2 млн грн субвенції. П’ять об’єктів уже на завершальному етапі, а з січня 2025 року ще 11 проєктів подано через екосистему DREAM для впровадження моделі «Базова кухня».