Відкриття кафе-кондитерської на 30-40 посадочних місць обійдеться в $ 18-24 тис. Про це свідчать результати дослідження, проведеного експертами Pro-Consulting.
За їхніми даними, рентабельність продажів може досягати 18-20%. Проект зможе окупитися протягом 1,5-2 років.
Згідно з дослідженням, площа кондитерської на 30-40 осіб повинна становити 80-100 м2. З розрахунку, що на одного відвідувача припадатиме близько 1,4 м2 площі. В кондитерській знадобиться склад, мийнкімната для миття посуду, кондитерський цех, торгова група, службові приміщення.
Експерти рекомендують відкривати кафе в центральному районі міста або в місцях з високою прохідністю. На їхню думку, постійний потік клієнтів забезпечить місце в торговому центрі.
В цілому, експерти відзначають зростання відвідуваності на українському ресторанному ринку.