Універсальне дріжджове тісто за 15 хвилин: на пиріжки, булочки, хліб і піцу

Щасливе
26.01.2023  16:10

Універсальний рецепт дріжджового тіста, яке дуже швидко готується та “виростає” прямо на очах. Знадобиться всього 15-20 хвилин. 

Інгредієнти:

  • вода тепла – 200 г
  • дріжджі сухі швидкодіючі – 10 г (або 30 г живих дріжджів)
  • сіль – 1 ч. л.
  • цукор – 1-3 ст. л.
  • рослинна олія – 3 ст. л.
  • вода дуже гаряча – 200 г
  • борошно – 550-650 г

Спосіб приготування:

1. Теплу воду змішати з дріжджами. Залишити на 5 хвилин.

2. Насипати в ємність 3 ст. л. борошна, а також цукор, сіль та олію. Налити окріп, перемішати. Зачекати декілька хвилин, поки маса охолоне до дуже теплого стану, тому що дріжджі не люблять гаряче.

Універсальне дріжджове тісто за 15 хвилин

3. Після цього додати воду із дріжджами. Поступово додати борошно. Вимісити тісто до однорідного стану. Покласти в миску, накрити рушником і залишити на 10-15 хвилин.

4. Тісто готове. Далі його можна використовувати для будь-якої випічки.

, , , , переглядів: 2 882


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *