Дуже ніжні повітряні мафіни з соковитою чорничною начинкою від шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво.
Інгредієнти:
- Філадельфія чи домашній кисломолочний сир (0,5 склянки);
- Цукор (1 склянка);
- Ванільний цукор (1 ч.л.);
- Яйце (2 шт.);
- Борошно (500 г);
- Розпушувач (3 ст.л.);
- Олія (0.25 склянка);
- Молоко (180 г);
- Чорниця (за смаком).
Приготування:
- З’єднуємо сир, цукор (0,5 склянки), ванільний цукор і одне яйце. Обережно перемішуємо дерев’яною лопаткою, а після збиваємо міксером до розчинення цукру.
- Борошно разом з розпушувачем просіюємо в окрему миску. Просіваємо так само і цукор.
- В окремій мисці з’єднуємо молоко, олію і одне яйце. Перемішуємо до однорідної консистенції.
- Після міксером змішуємо молочну суміш із сирною сумішшю.
- Поступово починаємо додавати борошняну суміш. Чорницю змішуємо з невеликою кількістю борошна і додаємо чорницю в тісто. Дуже делікатно перемішуємо тісто з ягодами.
Розігріваємо духовку до 170 С. Паперові формочки для мафінів заповнюємо на 3/4 тістом. Ставимо в духовку на 15-20 хвилин.