У сезон молодої картоплі хочеться скуштувати не лише звичайну варену та смажену страву, а й спробувати щось нове. Тому ми підготували простий рецепт вареної молодої картоплі з смачним соусом.
Інгредієнти:
– 900 г молодої картоплі;
– сіль за смаком;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 1 невелика цибулина;
– 1-2 зубчики часнику;
– 180 мл жирних вершків;
– 2 пучка кропу.
Приготування:
– Промийте картоплю і злегка зішкребіть з неї шкірку жорсткою стороною губки. Великі бульби потрібно розрізати навпіл або на четвертинки.
– Викладіть картоплю в каструлю, залийте холодною водою і додайте приблизно половину столової ложки солі. Доведіть воду до кипіння і варіть ще 15-20 хвилин. Готова картопля повинна легко протикатись виделкою.
– Відкиньте картоплю в друшляк, щоб стекла зайва рідина.
– Поставте сковороду на середній вогонь і розігрійте масло. Обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додайте подрібнений часник і готуйте ще хвилину, постійно перемішуючи овочі. Влийте вершки і підсоліть за смаком.
– Доведіть соус до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте ще пару хвилин, періодично помішуючи. Додайте рубаний кріп, перемішайте і зніміть сковороду з вогню. Полийте соусом варену картоплю і добре перемішайте.
Смачного!