На равликовій фермі на Рівненщині зібрали урожай равликів. Нагадаємо, ферму створили у Привільненській ОТГ близько року тому. На території близько трьох гектарів на експорт вирощують два види молюсків: африканських та середньоземноморських, пише charivne.info. Як розповідає один із співзасновників равликового бізнесу Дмитро Таргонський, більша частина “урожаю” поїде на експорт.
“Равликів експортуємо у країни Європи. Перед відправкою їх охолоджуємо, щоб вони впали у сплячку, фасуємо у сітки. Європа взагалі до будь-якого продукту ставиться дуже прискіпливо. Потрібно пройти усі процедури, щоб можна було експортувати з України. Тому ми зараз проходимо безліч сертифікацій, щоб переконатися, що наш равлик відповідає європейським нормам. У Рівному вже у багатьох закладах можна спробувати равликів. Ресторани купують готових до споживання фаршированих молюсків в різних соусах. Вони додатково розкривають смак”, – каже бізнесмен.