Такий десерт ідеально підходить до ранкової кави
Печиво за цим рецептом виходить дуже м’яким, ароматним і смачним. Замість нарізаного шоколаду ви можете використовувати спеціальні шоколадні краплі для випічки.
Печиво з шматочками шоколаду
Інгредієнти:
- 100 г м’якого вершкового масла
- 100 г дрібного цукру
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 1 велике яйце або 2 маленьких
- 150 г борошна
- дрібка солі
- 1/3 ч.л. розпушувача
- 100 г чорного шоколаду
Рецепт приготування:
- Охолоджений шоколад порубати на маленькі шматочки.
- Збити міксером розм’якшене вершкове масло з цукром в пишний світлий крем. Додати яйця, ще раз збити.
- Змішати в окремій мисці борошно, розпушувач, сіль і ванільний цукор. Додати до олійно-яєчної суміші, перемішати з допомогою силіконової лопатки.
- Наприкінці додати шматочки шоколаду, ще раз перемішати лопаткою.
- Застелити деко папером для випічки і викласти тісто кульками за допомогою столової ложки, залишаючи між ними по 5-6 см вільного простору.
- Випікати в розігрітій до 180 С духовці близько 8-12 хвилин, поки краї печива не підрум’яняться. Остудити і подавати разом з какао або молоком.