Ліниві пиріжки на кефірі із сирною начинкою

Щасливе
28.01.2023  14:00

Ароматна й ситна випічка з м’якою тягучою начинкою.

Інгредієнти:

Кефір – 300 мл
Яйце – 1 шт.
Сіль за смаком
Пшеничне борошно – 420 г
Цукор – 1 ч. л.
Розпушувач – 1 ч. л.
Вершкове масло – 50 г
Соняшникова олія – за смаком
Моцарелла – 150 г
Пармезан – 50 г
Кінза – за смаком
Зелена цибуля – 0,5 пуч.
Чорний перець (мелений) – за смаком
Ділюся рецептом приготування:
Змішайте кефір із 0,5 ч. л. солі, яйцем та цукром.

Приготування:

  1. Додайте просіяне борошно з розпушувачем, розм’якшене вершкове масло і 2 ч. л. олії. Замісіть м’яке тісто, зберіть його в кулю і помістіть миску в змащену олією. Накрийте тісто пакетом та залиште на 5 хвилин.
  2. Тим часом підготуємо начинку. Моцареллу натріть на тертці, а пармезан – на дрібній.
  3. Наріжте кінзу та зелену цибулю, змішайте зелень із сиром (не забудьте посолити та поперчити за смаком).
  4. Присипте борошном робочу поверхню, викладіть тісто і розділіть на 2 частини.
  5. Розкачайте обидві частини тіста в пласт (3-4 мм). Розділіть одну з них на 8 частин, не дорізаючи тісто до кінця. Надрізи, що вийшло, змастіть водою.
  6. Викладіть на тісто начинку та накрийте її другим пластом тіста. Добре защипніть краї, розріжте пиріжки.
  7. Розігрійте на сковороді олію та обсмажте пиріжки з двох сторін на середньому вогні.
  8. Викладіть пиріжки на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
, переглядів: 653


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *