Ароматна й ситна випічка з м’якою тягучою начинкою.
Інгредієнти:
Кефір – 300 мл
Яйце – 1 шт.
Сіль за смаком
Пшеничне борошно – 420 г
Цукор – 1 ч. л.
Розпушувач – 1 ч. л.
Вершкове масло – 50 г
Соняшникова олія – за смаком
Моцарелла – 150 г
Пармезан – 50 г
Кінза – за смаком
Зелена цибуля – 0,5 пуч.
Чорний перець (мелений) – за смаком
Ділюся рецептом приготування:
Змішайте кефір із 0,5 ч. л. солі, яйцем та цукром.
Приготування:
- Додайте просіяне борошно з розпушувачем, розм’якшене вершкове масло і 2 ч. л. олії. Замісіть м’яке тісто, зберіть його в кулю і помістіть миску в змащену олією. Накрийте тісто пакетом та залиште на 5 хвилин.
- Тим часом підготуємо начинку. Моцареллу натріть на тертці, а пармезан – на дрібній.
- Наріжте кінзу та зелену цибулю, змішайте зелень із сиром (не забудьте посолити та поперчити за смаком).
- Присипте борошном робочу поверхню, викладіть тісто і розділіть на 2 частини.
- Розкачайте обидві частини тіста в пласт (3-4 мм). Розділіть одну з них на 8 частин, не дорізаючи тісто до кінця. Надрізи, що вийшло, змастіть водою.
- Викладіть на тісто начинку та накрийте її другим пластом тіста. Добре защипніть краї, розріжте пиріжки.
- Розігрійте на сковороді олію та обсмажте пиріжки з двох сторін на середньому вогні.
- Викладіть пиріжки на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.