Мариновані гриби на зиму: ТОП-3 рецепти

Щасливе
12.10.2022  14:00

Мариновані гриби – популярна закуска, яка подобається багатьом українцям. Її можна легко приготувати вдома, особливо, коли почався активний сезон збору грибів. 

Мариновані гриби з часником на зиму

  • Гриби – 1 кг
  • Часник – 3 зубчики
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 2,5 ст. л.
  • Перець горошком – 5-8 шт.
  • Гвоздика (за бажанням) – 2 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Листя смородини – 4 шт.
  • Кріп – 2 парасольки

Гриби почистити, ретельно промити під проточною водою. Нарізати невеликими шматочками, опустити в киплячу воду і варити 20 хвилин з моменту закипання. Відкинути гриби на друшляк і знову промити водою. Знову перекласти гриби в каструлю, залити водою так, щоб вона покривала гриби, додати сіль, цукор, перець, лавровий лист, парасольки кропу і листя смородини. Варити маринад 10 хвилин на середньому вогні, потім додати оцет і варити ще 10 хвилин.

Банки простерилізувати, розкласти в них зубчики часнику, гриби і потім вилити маринад. Закатати банки, перевернути, укутати, дочекатися повного охолодження і прибрати в темне прохолодне місце.

Шалені мариновані печериці

  • Печериці – 1 кг
  • Часник – 4 зубчики
  • Гвоздика – 4 бутона
  • Перець чорний горошком – 4-6 шт.
  • Перець духмяний горошком – 2 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 5 ст. л
  • Масло рослинне – 2 ст. л
  • Сіль – 1 ст. л
  • Цукор – 0,5 ст. л
  • Вода – 500 мл

Вимити печериці, очистити їх, відрізати ніжки. У каструлю налити воду, викласти крупно нарізаний часник і всі інші інгредієнти, довести маринад до кипіння, потім влити оцет. Висипати гриби в маринад, проварити в киплячій воді 5 хвилин і вимкнути плиту. Такі мариновані гриби можна їсти відразу або закатати в банки. Якщо вам більше подобається другий варіант, то не забудьте простерилізувати банки.

Мариновані гриби білі

  • Білі гриби – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л
  • Цукор – 2 ч. л
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Гвоздика – 2 шт
  • Чорний перець горошком – за смаком
  • Запашний перець горошком – 5 шт
  • Оцет 9% – 50 мл

Гриби промити, приготувати соляний розчин (на 1 л води 1 ст.л солі) і вимочити в ньому гриби 20 хвилин. Такий розчин допоможе позбутися не тільки від паразитів, але і від моху, і від лісового бруду. Потім гриби відразу почистити, промити і відварити в підсоленій киплячій воді 20 хвилин. Не забувати знімати піну і вимкнути вогонь, як тільки гриби опустяться на дно каструлі. Налити в миску воду, додати лід і швидко перекласти туди гриби, щоб зберегти їх пружність.

Приготувати маринад – в холодну воду викласти всі інгредієнти, довести до кипіння, потім варити 10 хвилин. В кінці влити оцет, проварити 5 хвилин, викласти гриби. Варити гриби в маринаді 15-20 хвилин в залежності від розміру грибів. В кінці перекласти гриби в підготовлені банки, залити маринадом, закатати.

, переглядів: 362


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *