Смачне домашнє печиво – чудові ласощі до чаю або кави. Готується таке печиво доволі просто та із доступних компонентів. У тісто за бажанням можна додати будь-які горіхи або насіння, а зверху – будь-яким джемом, повидлом чи варенням.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 450 г
- Масло вершкове – 200 г
- Яйця курячі великі – 2 шт.
- Цукор – 120 г
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Варення (джем) – 300 г
Приготування:
Змішати розм’якле масло з цукром та яйцями. Зверху просіяти борошно і сіль.
Замісити м’яке й еластичне тісто. Воно не повинно липнути до рук, але бути ніжним і м’яким. Тому варто орієнтуватися на його структуру, бо борошна може піти більше або менше.
Розділити тісто на 2 частини. Кожну розкачати в прямокутник товщиною 3-4 мм. Обидва пласти відправити в холодильник на 30 хвилин.
Попередньо розігріти духовку до 190°С. Відправити охолоджені коржі випікатися приблизно по 12 хвилин кожен. Вони мають бути кремового забарвлення.
Ще гарячий корж змастити товстим шаром варення. Накрити його другим коржем і трохи притиснути руками. Потім треба акуратно підрівняти краї й нарізати печиво на квадратики. Воно має охолонути і потім можна ним пригощатися.