Білий хліб в духовці — найпростіший рецепт
Список необхідних інгредієнтів:
- Борошно — 450 гр;
- Тепла вода- 210 мл;
- Олія — 30 мл;
- Сухі дріжджі — 5 гр;
- Цукор — 1 ч.л;
- Сіль — 1 ч.л.
Як приготувати домашній хліб в духовці:
1. Просіваємо в миску борошно.
2. Додаємо цукор і сіль.
3. Додаємо дріжджі і добре перемішуємо.
4. Вливаємо теплу воду.
5. Додаємо рослинне масло.
6. Починаємо замішувати тісто.
7. Стіл присипаємо борошном, перекладаємо тісто і вимішуємо 5-7 хвилин.
8. Перекладаємо тісто в миску і накриваємо плівкою або рушником. Прибираємо в тепле місце для підйому.
9. Тісто, що підійшло перекладаємо на стіл.
10. Руками або за допомогою качалки надаємо тесту форму прямокутника.
11. Загортаємо тісто в рулет. краї щащіпиваем.
12. Форму посипаємо борошном, викладаємо в неї рулет і накриваємо плівкою. Ми залишаємо на 30 хвилин для вистоювання.
13. Змащуємо майбутній хліб молоком.
14. Посипаємо борошном (через сито).
15. Гострим ножем робимо неглибокі надрізи.
16. Випікаємо хліб при 180 ° близько 35 — 40 хвилин.
17. Готовому хлібу даємо трохи охолонути і виймаємо з форми. Смачного!
Хліб, замість молока, можна змастити звичайною водою і не посипати борошном.