Ваші рідні довго відгадуватимуть, з чого зроблено такі тонкі смачні коржі.
Наполеон
Складові:
- 1 яйце;
- 100 г цукру;
- 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю;
- 5 г ванільного цукру;
- ½ лимона;
- 250 мл молока;
- 70 г вершкового масла|мастила|;
- 2 тонкі лаваші;
- 100 г волоських горіхів.
Приготування:
- Змішайте яйця, цукор та ванільний цукор, крохмаль, цедру половини лимона, влийте молоко та поставте на повільний вогонь до загусання. У гарячий крем додайте вершкове масло.
- Наріжте лаваш на пласти розміром приблизно 15×15 сантиметрів. Горіхи подрібніть у блендері чи комбайні.
- Зберіть торт за шарами: лаваш, крем, трохи горіхів, лаваш, крем, горіхи тощо. Додавши останній кремовий шар, рясно обсипте торт горіхами, у тому числі з боків.
- Залишіть торт на годину-дві, щоб він просочився.
03.09.2022