Для приготування пухкого тіста для біляшів вам знадобиться:
ОПАРА
– 200 грам теплого молока,
– 2 ст.л цукру,
– 1 ст.л дріжджі(сухі).
Змішати все разом і залишити на 15 хв, щоб піднялась “шапочка”(активізувались дріжджі).
ТІСТО
– 200 грам теплої води,
– 1 ст.л солі,
– 4 ст.л олії,
– борошно (замішати тісто, але не забивати сильно борошном, тісто вийде м’яке, липнутиме до рук).
Тісто викласти в миску попередньо змащену олією, накрити плівкою і залишити на 1 год. в теплому місці. Підняте тісто поділити на шматки та сформувати біляші з начинкою. Смажити у великій кількості олії. Попередньо добре розігрійте її.