Поєднання картоплі та м’яса, запечених у духовці, нікого не залишить байдужим!

Картопля з м’ясом чудово підійде як для повсякденного, так і до святкового столу. Гарним доповненням до страви можуть бути свіжі овочі або салат.

Запечена свинина з картоплею у вершках

  • Свинина (м’якоть) – 600 г
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Паприка мелена – 0,5 ч. л.
  • Куркума – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний і чорний мелений – по 0,5 ч. л.
  • Олія соняшникова – для смаження
  • Борошно пшеничне – для панірування
  • Вершки (10-15%) – 200 мл
  • Сіль – за смаком

Свинину нарізати не дрібними шматками, посолити та поперчити. Обваляти м’ясо в борошні й обсмажити на олії до рум’яної скоринки.

Картоплю почистити і нарізати великими шматками. Посипати паприкою та куркумою, перемішати. Злегка обсмажити її в розігрітій олії.

Як приготувати картоплю з м'ясом у духовці / фото vashvkus.ru

У форму для запікання викласти м’ясо, зверху викласти картоплю й посолити. Нарізати великими шматками цибулю та довільно розкласти її між картоплею.

Залити картоплю з м’ясом вершками. Запікати в духовці при 180°С приблизно 35-40 хвилин. Готову рум’яну картопельку з м’ясом можна подавати відразу.

Запіканка з картоплі та курячої грудинки

  • Куряча грудинка – 700 г
  • Картопля – 700 г
  • Цибуля – 100 г
  • Твердий сир – 70 г
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Вода – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець гострий мелений – за смаком
  • Рослинна олія – 1 ст.л.
  • Італійські трави – за смаком

Картоплю почистити й нашаткувати тонкими кільцями висотою у півсантиметра. Викласти половину скибочок картоплі першим шаром у заздалегідь змащену олією форму та посолити за смаком.

Цибулину нашаткувати тонкими кільцями або півкільцями. Половину цибулі викласти в форму зверху на картоплю.

Рецепт картоплі з м'ясом у духовці / фото volshebnaya-eda.ru

Курячу грудинку вимити й обсушити паперовими рушниками. Нарізати її на невеликі шматочки, посолити та поперчити.

В окремій мисці змішати сметану, воду та прованські трави. На курку зверху викласти другу частину нарізаної цибулі й залити сметанним соусом.

Останнім шаром викласти решту картоплі. Посипати запіканку сиром, натертим на дрібній тертці. Запікати курку з картоплею протягом 40 хвилин при температурі 180°С. На поверхні повинна утворитися рум’яна сирна скоринка.