ТОП-3 рецепти соковитих кручеників

Щасливе
19.03.2023  15:10

Крученики з грибами:

Інгредієнти: м’ясо для відбивних – 600-700 г, печериці 500 г, цибуля 1 шт., твердий сир – 60 г, часник 3-4 зубчики, сметана 21% 150 г, борошно 1 ч. л., масло 73% – 20 г, рослинна олія – 2-3 ст. л., сіль, перець – за смаком, зелень.

Приготування: робимо битки – нарізаємо стейки товщиною не більше 1,5 см. Відбиваємо м’ясо з обох сторін і приправляємо сіллю і перцем. Для начинки потрібно нарізати цибулю і печериці невеликими шматочками. Обсмажити на сковороді у вершковому маслі спочатку цибулю, потім додати гриби і смажити до повного випаровування рідини. Щедро посипати подрібненим часником і зеленню. Поставити остигати. Натертий сир змішати з остиглими грибами. Посолити і поперчити. На кожен шматок битка викласти начинку. Загорнути рулетиком і скріпити зубочисткою або ниткою, щоб крученик тримав форму при обжарюванні. Смажити до рум’яної скоринки. Після обжарювання крученики з грибами слід протушкувати 30 хвилин у бульйоні. За 10 хвилин до готовності змішати борошно і сметану і додати в бульйон з кручениками. Тушкувати протягом часу, що залишився. На стіл подавати з гарніром і сметанним соусом.

Крученики з чорносливом:

Інгредієнти: свинина – 500 г, чорнослив – 200 г, сир – 200 г, сіль, перець – за смаком.

Приготування: готуємо свинячі битки. Чорнослив нарізаємо дрібними шматочками, сир натираємо на тертці. На биток викладаємо чорнослив і сир. Звертаємо рулетик і закріплюємо краї зубочистками. Потім складаємо крученики в каструльку, заливаємо бульйоном і на 30-35 хвилин відправляємо в духовку. Можна подавати на стіл як самостійне блюдо або з гарніром.

Начинка для кручеників може бути найрізноманітнішою \ molbuk.ua

Крученики з яловичини в мультиварці:

Інгредієнти: яловичина – 1 кг, морква – 2 шт., цибуля – 1 шт., квасоля у власному соку – 200 г, сметана – 0,5 склянки, олія – 3 ст. л., сіль, перець – за смаком.

Приготування: цибулю і моркву обсмажити в 1 ст. л рослинного масла в мультиварці при температурі 160 градусів 10 хвилин. Квасолю (без соку) розім’яти в мисці. Додати засмажку з цибулі і моркви, посолити і перемішати. Нарізати м’ясо на порційні шматки, відбити з обох сторін. Викласти начинку на битки і загорнути рулети. Закріпити зубочистками або ниткою. Обсмажити рулетики на олії до рум’яної скоринки. Змішати сметану і воду, посолити і поперчити. Потім полити цією сумішшю крученики і залишити їх готуватися у цьому ж режимі 30-35 хвилин. Подавати на стіл гарячими.

, переглядів: 593


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *