Торт виходить настільки ніжним і смачним, що неможливо повірити, що його коржі просто смажилися на сковороді. Повітряний заварний крем на сметані робить тортик просто ідеальним.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- цукор, 60 г;
- борошно, 250 г;
- масло вершкове, 120 г;
- сіль, дрібка.
Для приготування крему необхідно:
- сметана жирна, 500 г;
- яйця, 2 шт.;
- крохмаль, 1 ст.л;
- ванілін за смаком;
- масло вершкове, 50 г;
- цукор, 120 г.
Процес приготування торта на сковороді
Розм’якшене вершкове масло розтираємо з сіллю і цукром, потім всипаємо просіяне борошно і перетворюємо масу в крихту.
Розігріваємо сковороду та висипаємо крихту, обсмажуємо до золотистого кольору близько 6 хвилин, постійно перемішуючи.
Висипаємо крихту на пергамент та остуджуємо.
Для крему змішуємо всі інгредієнти, крім вершкового масла, збиваємо тільки до однорідності міксером і варимо на невеликому вогні, постійно перемішуючи до густоти.
Знімаємо з плити, змішуємо з вершковим маслом.
Форму застеляємо плівкою.
Крихту ділимо на 4 частини і одну висипаємо на дно форми. Трохи утрамбовуємо, але не сильно.
Викладаємо крем і далі чергуємо шари – крихту і крем.
Коли торт повністю охолоне, відправляємо у холодильник на 4 – 6 годин.
Такого ніжного дива ви ще не куштували, торт виходить приємним, вологим, ароматним. За бажанням додавайте різні солодкі добавки, ягоди та фрукти.
Джерело: Скарбничка Рецептів