Варення з кульбаб не лише смачне, але й має антиоксидантні властивості, виводить шлаки з організму і є профілактичним засобом при боротьбі з онкологічними захворюваннями.
Для приготування бурштинового варення потрібно зібрати 360-400 квіток кульбаби з жовтою головкою разом із чашолистками, але без стебла. Збір рослини найкраще проводити на лісовій галявині, по берегах річок, струмків і озер, далеко від автомобільних доріг, заводів і фабрик опівдні в теплий сонячний день.
– Квітки промити, залити двома склянками холодної води й кип’яти протягом двох хвилин.
– На друшляк покласти шматок чистої марлі, відкинути на неї кульбаби й ретельно відтиснути.
– У концентрат, жовту воду, всипати сім склянок цукру, поставити на вогонь і довести до кипіння.
– Кип’ятити протягом семи хвилин з моменту закипання. Варення готове. Розлийте його в чисті скляні банки й закрий кришкою.
Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Як приготувати смачний мед з кульбаб
Топ-5 рецептів з кульбаби для здорової шкіри
Топ-10 найкорисніших продуктів для чоловічого здоров’я