Млинці на кислому молоці виходять дуже тонкими і неймовірно ніжними.
Кисле молоко – це чудова основа тіста для млинців. Завдяки взаємодії кислого молока з содою тісто наповнюється бульбашками повітря, і млинці виходять ажурними і з безліччю дрібних дірочок.
Загортати в них можна як солодку, так і солону начинку. Після приготування накрийте млинці на кислому молоці широкою тарілкою або кришкою від каструлі, щоб вони не обвітрилися.
Тонкі млинці на кислому молоці
- Кисле молоко – 400 г.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 3 стол.л.
- Сіль – щіпка.
- Соняшникова олія – 30 г.
- Борошно – 200 г.
- Сода харчова – щіпка.
Молоко злегка підігрійте в мікрохвильовці. Перелийте в глибокий посуд. Вбийте в молоко яйця, додайте сіль, цукор, соду і рослинне масло. Вбийте масу міксером до однорідності. В окремий посуд перемішуйте борошно. Всипте борошно в тісто невеликими порціями і постійно перемішуйте тісто міксером, щоб не було грудочок.
Після цього залиште тісто при кімнатній температурі на 15 хвилин, щоб воно добре “схопилося”. Потім розігрійте сковороду і змастіть соняшниковою олією перед першим млинцем. Налийте на сковороду половину ополоника тіста і рівномірно розподіліть по сковороді. Підсмажте з двох сторін. Більше змащувати млинці олією не потрібно. Приготуйте решту млинців.