Тонкі млинці на кислому молоці / фото ua.depositphotos.com

Кисле молоко – це чудова основа тіста для млинців. Завдяки взаємодії кислого молока з содою тісто наповнюється бульбашками повітря, і млинці виходять ажурними і з безліччю дрібних дірочок.

Загортати в них можна як солодку, так і солону начинку. Після приготування накрийте млинці на кислому молоці широкою тарілкою або кришкою від каструлі, щоб вони не обвітрилися.

Тонкі млинці на кислому молоці

  • Кисле молоко – 400 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 3 стол.л.
  • Сіль – щіпка.
  • Соняшникова олія – 30 г.
  • Борошно – 200 г.
  • Сода харчова – щіпка.

Молоко злегка підігрійте в мікрохвильовці. Перелийте в глибокий посуд. Вбийте в молоко яйця, додайте сіль, цукор, соду і рослинне масло. Вбийте масу міксером до однорідності. В окремий посуд перемішуйте борошно. Всипте борошно в тісто невеликими порціями і постійно перемішуйте тісто міксером, щоб не було грудочок.

Після цього залиште тісто при кімнатній температурі на 15 хвилин, щоб воно добре “схопилося”. Потім розігрійте сковороду і змастіть соняшниковою олією перед першим млинцем. Налийте на сковороду половину ополоника тіста і рівномірно розподіліть по сковороді. Підсмажте з двох сторін. Більше змащувати млинці олією не потрібно. Приготуйте решту млинців.