Рецепт смачної Паски до святкового столу

Щасливе
29.03.2024  15:00

Великдень – це час, коли на святковому столі з’являються найсмачніші та найбільш символічні страви. Однією з найулюбленіших та незмінних українських традицій є приготування пасок. Це смачне та ароматне випічка, яка символізує радість воскресіння та світле свято. Ось топ-5 рецептів, які допоможуть вам зробити найкращі паски для вашого святкового столу:

  • свіжі дріжджі – 75 г;
  • ванільний цукор – 1 ст. л.;
  • родзинки – 150 г;
  • маргарин – 100 г;
  • молоко – 500 мл;
  • борошно пшеничне – 1 кг;
  • цукор – 2 склянки;
  • вершкове масло – 150 г;
  • цедра апельсина – 1 шт.;
  • цедра лимона – 1 шт.;
  • яйця – 5 шт.

 

  • Розчиніть у глибокій мисці дріжджі у теплому молоці. Важливо, щоб молоко було саме тепле, а не гаряче. Додайте склянку цукру та 2-3 ложки борошна. Ретельно перемішайте масу, накрийте харчовою плівкою та поставте в тепле місце.
  • Розділіть білки та жовтки. Курячі жовтки розітріть з рештою цукру і ванільним цукром.
  • Додайте до опари м’яке масло і маргарин, розтерті жовтки з цукром та решту борошна. Замісіть еластичне тісто, якщо потрібно – підсипайте ще борошна. Раніше ми писали Шкідливі продукти для серця: що варто обмежити у раціоні

  • Накрийте тісто харчовою плівкою та залиште тісто в теплому місці підходити.
  • Ретельно промийте родзинки теплою водою, просушіть паперовим рушником. Зніміть цедру з цитрусових.Холодні білки збийте міксером до густої піни.
  • Додайте в тісто родзинки, цедру цитрусових та білки – ретельно вимішайте тісто. Знову накрийте тісто харчовою плівкою та залиште ще на годину в теплому місці.

  • За потребою змастіть форми для випікання пасок маслом. Заповніть форми тістом на 2/3 та дайте йому ще раз підрости в теплі.
  • Якщо ви не будете покривати паски глазур’ю – змастіть верх тіста в формі жовтком

  • За потребою змастіть форми для випікання пасок маслом. Заповніть форми тістом на 2/3 та дайте йому ще раз підрости в теплі.
  • Якщо ви не будете покривати паски глазур’ю – змастіть верх тіста в формі жовтком

 

Приготування пасок – це не лише смачний процес, але й незабутня традиція, яка об’єднує рідних та близьких навколо святкового столу. Нехай ваші великодні свята будуть сповнені радості, світла та смаку!

переглядів: 103


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *