Рецепт найсмачнішого у вашому житті хачапурі в домашніх умовах.
Інгредієнти:
– Вода 100 мл
– Молоко 150 мл
– Дріжджі сухі 1 ст л
– Цукор 1 ст л
– Борошно 400 гр
– Сіль 1 ч л
– Яйце 1 шт
– Масло вершкове 40 гр
– Сир Сулугуні 300-350 гр
– Жовток 1 шт
Процес приготування:
1. У воду додаємо молоко, дріжджі, цукор, перемішуємо і відставляємо в сторону, накривши плівкою.
2. В цей час готуємо тісто: в глибоку миску висипаємо борошно, сіль, перемішуємо. Робимо ямку посередині і вливаємо всередину яйце і м’яке вершкове масло.
3. Трохи перемішуємо, вливаємо наші дріжджі і приступаємо до замішування тіста на хачапурі.
4. На перший погляд, здається, що муки буде не вистачати, рекомендуємо довше помісити, і це почуття вас покине.
5. Готове тісто накриваємо плівкою і прибираємо на годину в тепле місце. За цей час тісто виросте вдвічі і з нього ви можете приготувати 2 коржі (в такому випадку сир збільшуйте в два рази).
6. Тісто, що підійшло поділяємо на дві частини, одну частину розгортаємо в коло, кладемо зверху кулю з тертого сиру і закручуємо сир в тугий мішечок, що не залишаючи дірок, потім перевертаємо кулю хвостиком вниз і розкачуємо його діаметром 20-22 см, приблизно 1 см завтовшки.
7. Коли форма готова, змащуємо її жовтком і посипаємо залишками сиру.
8. Випікаємо при температурі 200 градусів 15 хвилин – рум’яний сир підкаже вам своїм золотистим видом, що коржик готовий.
9. Подаємо, змастивши вершковим маслом, зі склянкою холодного молока.
Смачного!