Про наміри вирощувати і використовувати для приготування своїх страв саме українські продукти відомий шеф-кухар Євген Клопотенко вже розповідав у фейсбуці. Нещодавно він приїжджав на Рівненщину, аби знайти підходящу землю, але конкретне місце не називав.
Тепер же Євген Клопотенко поділився деякими подробицями свого задуму:
– Моя ферма стає реальністю. Україна може і має вирощувати більше, тим паче нині. Придумав так, щоб вже от зараз висаджувати і мати перші тестові рослинки. Щоб було наше українське, а не імпортоване.
Відомо, що ферма кулінара буде облаштована на Березнівщині.
Втілити задумане йому допоможе Ferma brata.
– У них є підготована земля, теплиця та вміння вирощувати, у мене – бачення, як з цього зробити ще більше користі для України. Вже склали перелік продуктів і підготували рослини. Ще взяв звідти молоко та сметану для своїх закладів, щоб ви пили капуч на домашньому… І так само пізніше буде з зеленню, фруктами та овочами, коли виростуть. Все, що є в магазинах та на базарах – прекрасно і потрібно. Просто на фермі будуть насіння, які я саджав і корівки, яких я гладив.