Уперше в цьому році на Рівненщині зареєстрували спалах сальмонельозу в Сарненському районі.
В обласному центрі контролю та профілактики хвороб повідомляють, що захворіла сім’я з п’ятьох осіб, яка вживала майонез, виготовлений з домашніх курячих яєць.
Сальмонельоз — інфекційне захворювання, що передається, в більшості випадків їжею (96–98%), а також контактно-побутовим шляхом. Викликається різними мікробами роду сальмонел. Ці бактерії довгий час зберігаються в зовнішньому середовищі. У деяких продуктах (молоко, м’ясні вироби) сальмонели здатні не тільки зберігатися, а й розмножуватись, не змінюючи зовнішнього вигляду та смаку їжі (наприклад, у напівфабрикатах). Соління й копчення на цього збудника кишкової інфекції впливають несуттєво, а заморожування навіть збільшує терміни виживання мікроорганізмів в продуктах.