Прикрашаємо зеленню, порізаною зеленою цибулькою й насолоджуємося.
Овочеве рагу
З приходом Великого Посту більшість людей намагаються стримувати себе у вживанні м’ясних страв, а деколи – й молочних. Ми підготували смачний рецепт овочевого рагу, яке насичене ароматною капустою та морквою. Особливої складності приготування не становить, все досить легко та просто.
Інгредієнти:
- 700 гр картоплі
- 500 гр капусти
- 2 шт моркви
- 2 шт цибулі
- 35 ст. л. соєвого соусу
- 100-150 мл води
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- приправа до картоплі
- рослинна олія
Спосіб приготування:
1. Спочатку варто підготувати всі інгредієнти та ретельно їх почистити.
2. Картоплю наріжте великими кубиками, цибулю – на невеликі кубики, а моркву натріть на дрібній терці. Капусту наріжте тонкою соломкою.
3. Розігрійте сковорідку, додайте рослинну олію та обсмажуйте картоплю до напівготовності. Додайте всі спеції та викладіть її у каструлю.
4. Додайте до розігрітої олії цибулю. Обсмажуйте до золотистого кольору та додайте туди ж моркву.
5. Помішуючи, смажте овочі протягом 5 хвилин. Після цього додайте їх до картоплі.
6. На розігрітій сковорідці обсмажуйте капусту протягом 11 хвилин під кришкою. Не забувайте іноді помішувати.
7. Додайте туди соєвий соус, сіль та перець.
8. Після цього, капусту додайте до картоплі з овочами та перемішайте. Влийте туди воду та 2-3 столові ложки рослинної олії.
9. Тушіть рагу на середньому вогні протягом 25-30 хвилин, помішуючи.
10. Ароматне та апетитне овочеве рагу готове!
Цибуля в клярі
Повноцінною стравою це назвати важко, але здивувати можна! Великі цибулини нарізаємо товстими кільцями, розділяємо. Кладемо у друшляк і обдаємо кропом, щоб вийшла гіркота. Обсмажуємо у звичайному клярі. Якщо залишився шматочок твердого сиру, натираємо його у кляр – легкий рецепт і оригінальна закуска, дешевше не буває.
М’які пончики із вишневою начинкою
Пропонуємо вам рецепт м’яких пончиків із солодкою вишневою начинкою та надзвичайно пахучим ароматом. Вони чудово підійдуть як для звичайних днів, так і для святкового столу. Приготування не викликає труднощів, адже рецепт досить простий та легкий.
Інгредієнти:
450 гр борошна
100 мл молока
30 гр вершкового масла
1 шт яйця
100 мл теплої води
60 гр цукру
1 ч. л. ванільного цукру
7 гр сухих дріжджів
дрібка солі
Спосіб приготування:
1. Спочатку потрібно додати в окрему посудину муку, сіль, сухі дріжджі та перемішати їх.
2. Тепле вершкове масло, яйце, звичайний та ванільний цукор збийте за допомогою міксера або спеціального кухонного вінчика.
3. З’єднайте муку з утвореною масою, додайте туди тепле молоко та теплу воду. При вимішуванні тіста, можна додати ще небагато муки. Місити його потрібно протягом 7-10 хвилин.
4. Тісто повинне бути м’яким, однорідним та пухким. Змастіть вершковим маслом посудину, в якій воно перебуває, накрийте її плівкою або ж рушником та відкладіть у тепле місце на 1-2 години.
5. Витягніть тісто, вимісіть знову та розподіліть на 2 частини. Обмотайте знову плівкою та залиште на 10 хвилин.
6. Після того, як тісто стало більшим та пухкішим, розкачайте його так, щоб товщина становила 1,5 сантиметрів.
7. За допомогою спеціальної форми або ж звичайної склянки зробіть кільця однакового розміру.
8. У каструлю налийте оливкової олії та добре її розігрійте. По черзі опускайте пончики у гарячу олію та обсмажуйте протягом 2-3 хвилин з двох боків.
9. Готові пончики витягніть з олії та покладіть на тарілку, застелену паперовими рушниками. Це допоможе швидше стекти олії.
10. Теплі пончики за допомогою кондитерського мішка начиняйте вишневим джемом. Може присипати цукровою пудрою або злегка полити розтопленим шоколадом.