Ділимось простим рецептом незабутнього сметанника, який доводить, що кулінарні шедеври можна створювати й без світла.
Інгредієнти
- Пісочне шоколадне печиво – 300 г
- Вершкове масло – 200 г (дістаньте його з холодильника заздалегідь)
- Сметана 20% – 400 г
- Цукор – 150 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Борошно – 50 г
- Яйця – 2 шт.
Спосіб приготування
- Висипте у каструлю цукор і борошно та вибийте яйця. Перемішайте масу вінчиком, додайте сметану й знову перемішайте до однорідної маси.
- Поставте масу варитися на маленькому вогні. Після закипання варіть 2-3 хвилини, помішуючи, а потім остудіть крем.
- Подрібніть печиво у крихту. Натріть на дрібній терці половину підготовленого масла й вмішайте його у печиво. Добре спресуйте крихту в однорідну масу. Додайте декілька ложок молока, якщо крихта погано тримається купи.
- Дві третини підготовленої крихти викладіть у форму, зробіть з неї дно і бортики та добре їх утрамбуйте. Третину крихти залишіть для верхівки десерту.
- Другу половину масла інтенсивно збийте вінчиком разом з ванільним цукром. Додайте масло до крему й добре збийте вінчиком до однорідності.
- Викладіть крем у форму й закрийте його залишком крихти печива зверху. Залишіть торт в холодильнику на ніч й насолоджуйтеся чудовим десертом.