Готуємо десерт без світла: швидкий рецепт сметанника

Щасливе
27.11.2022  17:00

Ділимось простим рецептом незабутнього сметанника, який доводить, що кулінарні шедеври можна створювати й без світла.

Інгредієнти

  • Пісочне шоколадне печиво – 300 г
  • Вершкове масло – 200 г (дістаньте його з холодильника заздалегідь)
  • Сметана 20% – 400 г
  • Цукор – 150 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Борошно – 50 г
  • Яйця – 2 шт.

Спосіб приготування

  1. Висипте у каструлю цукор і борошно та вибийте яйця. Перемішайте масу вінчиком, додайте сметану й знову перемішайте до однорідної маси.
  2. Поставте масу варитися на маленькому вогні. Після закипання варіть 2-3 хвилини, помішуючи, а потім остудіть крем.
  3. Подрібніть печиво у крихту. Натріть на дрібній терці половину підготовленого масла й вмішайте його у печиво. Добре спресуйте крихту в однорідну масу. Додайте декілька ложок молока, якщо крихта погано тримається купи.
  4. Дві третини підготовленої крихти викладіть у форму, зробіть з неї дно і бортики та добре їх утрамбуйте. Третину крихти залишіть для верхівки десерту.
  5. Другу половину масла інтенсивно збийте вінчиком разом з ванільним цукром. Додайте масло до крему й добре збийте вінчиком до однорідності.
  6. Викладіть крем у форму й закрийте його залишком крихти печива зверху. Залишіть торт в холодильнику на ніч й насолоджуйтеся чудовим десертом.
, переглядів: 419


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *