Липень – час робити смачні та корисні заготовки на зиму. Господині обов’язково закривають огірки і помідори. Цей неймовірно простий рецепт на зиму зробить ваші огірки хрусткими та чудово смачними.
Перед приготуванням мариновані огірки варто замочити на 3 години.
Хрусткі мариновані огірки на зиму – рецепт
Вам потрібні:
- Огірки – 3 кг
- Перець – 10 горошків
- Часник – 5 зубчиків
- Оцет – 5 столових ложок
- Листя вишні, смородини
- Лавровий лист – 2 шт
- Вода
- Сіль – 1 столова ложка
- Цукор – 3 столові ложки
- Кріп
Приготування
- Як тільки огірки пролежали в холодній воді більше 3 годин, потрібно їх добре вимити та відрізати кінчики у огірочків.
- У готову чисту банку викласти кріп, часник, перець горошком.
- Далі відправляємо добре вимиті листя смородини та вишні, лавровий лист.
- У банку відправляємо огірки та робимо маринад.
- У каструлю наливаємо 5 склянок по 250 мл води, додаємо сіль, цукор. Як тільки вода закипить, вливаємо оцет та добре перемішуємо.
- Включити духовку для стерилізації банок.
- Заливаємо мариновані огірки на зиму маринадом, ставимо банки в духовку на 15 хвилин.
- Закриваємо мариновані огірки та залишаємо в темному місці до повного охолодження банок.