Кекс, що завжди вдається: рецепт

Щасливе
10.07.2022  09:02

Складові:
Борошно – 200 г
Сухе молоко – 25 г (не обов’язково)
Розпушувач – 2 ч. л.
Олія вершкове – 80 г
Яйця – 3 шт.
Цукор – 125 г
Ванільний цукор – 10 г
Сіль – щіпка
Родзинки – 100 г
Сухофрукти асорті – 50 г (або без)
Цукрова пудра для прикраси

Приготування:
Залийте родзинки та сухофрукти окропом, залиште на 15-20 хвилин. Потім злити воду і трохи просушити сухофрукти.

До м’якого вершкового масла додайте цукор і ванільний цукор. Усі збийте міксером. По одному додайте 3 яйця та сіль, одночасно перемішуючи всю масу міксером.

Борошно змішайте з розпушувачем (можна додати сухе молоко) і з’єднайте з|із| масою з|із| масла|мастила| і яєць, добре перемішуючи виделкою або віночком.

В отримане тісто вмішайте сухофрукти та родзинки.

Увімкніть духовку, вона повинна розігрітися до 210⁰C.

Тим часом змастіть олією форму для випічки, трохи присипте її борошном. Потім викладіть тісто.

Випікайте кекс у духовці 10 хвилин при температурі 210⁰C, потім зменште температуру до 160⁰C і продовжуйте випікати кекс ще 30 хвилин.

Коли кекс готовий, дістаньте його з духовки, дайте трохи охолонути і виймайте з форми.

Кекс можна прикрасити цукровою пудрою, потім нарізати та подавати до столу. Смачного!

, , , , переглядів: 788


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *