Складові:
Борошно – 200 г
Сухе молоко – 25 г (не обов’язково)
Розпушувач – 2 ч. л.
Олія вершкове – 80 г
Яйця – 3 шт.
Цукор – 125 г
Ванільний цукор – 10 г
Сіль – щіпка
Родзинки – 100 г
Сухофрукти асорті – 50 г (або без)
Цукрова пудра для прикраси
⠀
Приготування:
Залийте родзинки та сухофрукти окропом, залиште на 15-20 хвилин. Потім злити воду і трохи просушити сухофрукти.
⠀
До м’якого вершкового масла додайте цукор і ванільний цукор. Усі збийте міксером. По одному додайте 3 яйця та сіль, одночасно перемішуючи всю масу міксером.
⠀
Борошно змішайте з розпушувачем (можна додати сухе молоко) і з’єднайте з|із| масою з|із| масла|мастила| і яєць, добре перемішуючи виделкою або віночком.
⠀
В отримане тісто вмішайте сухофрукти та родзинки.
⠀
Увімкніть духовку, вона повинна розігрітися до 210⁰C.
⠀
Тим часом змастіть олією форму для випічки, трохи присипте її борошном. Потім викладіть тісто.
⠀
Випікайте кекс у духовці 10 хвилин при температурі 210⁰C, потім зменште температуру до 160⁰C і продовжуйте випікати кекс ще 30 хвилин.
⠀
Коли кекс готовий, дістаньте його з духовки, дайте трохи охолонути і виймайте з форми.
⠀
Кекс можна прикрасити цукровою пудрою, потім нарізати та подавати до столу. Смачного!
переглядів: 788