Кошики з пісочного тіста готуються просто, якщо слідувати кожному пункту інструкцій. Для тіста обов’язково заздалегідь просівають борошно. Замість вершкового масла можна використовувати маргарин, але з маслом смачніше. Кошики швидко готуються в духовці, важливо не перетримати їх там.
З чого зробити:
- 240 г борошна;
- 100 г вершкового масла;
- 250 р цукрового піску;
- куряче яйце;
- 3 г розпушувача;
- по дрібці ваніліну та солі;
- 150 г будь-яких ягід;
- 200 г сметани.
Покрокове приготування кошичків з начинкою з крему і ягід:
- Масло і яйце залишити на півгодини поза холодильника. Не розтоплювати, просто почекати до розм’якшення.
- Збити половину цукру з яйцем міксером до появи невеликої піни. Це означає, що цукор розчинився.
- Помістити до яєчної маси ванілін і м’яке масло. Збивати до отримання рівномірної суміші.
- Додати половину борошна, сіль і розпушувач. Знову збити міксером до однорідності.
- Борошно висипати і вимішувати тісто руками. Коли воно стане майже готовим, покласти на стіл і продовжити роботу на ньому. Робити довго це не потрібно, головне сформувати тісто в суцільний клубок. Воно не повинно прилипати до рук.
- Загорнути грудочку в поліетилен і помістити хвилин на 20 в холодильник. По закінченню часу розділити тісто навпіл і зайву частину знову прибрати.
- Сформувати ковбаску довжиною близько 4 см і поділити на 8 частин. Розкачати трохи качалкою, щоб вийшов круг. Помістити кружечки у формочки і розподілити так, щоб тісто було приблизно однакової товщини. Дістати другу половину тіста і зробити те ж саме.
- Викласти по чайній ложці ягід у кожну кошичок. Зверху присипати цукром. Відразу відправити деко з формочками в духовку на 180 С. Готувати 20-25 хвилин.
- За цей час необхідно зробити крем. Змішати цукор, що залишився (3 ложки) зі сметаною міксером.
- Дістати з духовки готові кошички і залишити на 1-2 хвилини. Викласти крем, щоб він повністю покрив ягідну суміш. Залишити до охолодження. Так сметанний склад стане більше схожим на крем.
- Остиглі кошики можна подавати до чаю.