Кошики з ягідною начинкою і кремом: рецепт

Щасливе
15.05.2023  14:00

Кошики з пісочного тіста готуються просто, якщо слідувати кожному пункту інструкцій. Для тіста обов’язково заздалегідь просівають борошно. Замість вершкового масла можна використовувати маргарин, але з маслом смачніше. Кошики швидко готуються в духовці, важливо не перетримати їх там.

З чого зробити:

  • 240 г борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 250 р цукрового піску;
  • куряче яйце;
  • 3 г розпушувача;
  • по дрібці ваніліну та солі;
  • 150 г будь-яких ягід;
  • 200 г сметани.

Покрокове приготування кошичків з начинкою з крему і ягід:

  • Масло і яйце залишити на півгодини поза холодильника. Не розтоплювати, просто почекати до розм’якшення.
  • Збити половину цукру з яйцем міксером до появи невеликої піни. Це означає, що цукор розчинився.
  • Помістити до яєчної маси ванілін і м’яке масло. Збивати до отримання рівномірної суміші.
  • Додати половину борошна, сіль і розпушувач. Знову збити міксером до однорідності.
  • Борошно висипати і вимішувати тісто руками. Коли воно стане майже готовим, покласти на стіл і продовжити роботу на ньому. Робити довго це не потрібно, головне сформувати тісто в суцільний клубок. Воно не повинно прилипати до рук.
  • Загорнути грудочку в поліетилен і помістити хвилин на 20 в холодильник. По закінченню часу розділити тісто навпіл і зайву частину знову прибрати.
  • Сформувати ковбаску довжиною близько 4 см і поділити на 8 частин. Розкачати трохи качалкою, щоб вийшов круг. Помістити кружечки у формочки і розподілити так, щоб тісто було приблизно однакової товщини. Дістати другу половину тіста і зробити те ж саме.
  • Викласти по чайній ложці ягід у кожну кошичок. Зверху присипати цукром. Відразу відправити деко з формочками в духовку на 180 С. Готувати 20-25 хвилин.
  • За цей час необхідно зробити крем. Змішати цукор, що залишився (3 ложки) зі сметаною міксером.
  • Дістати з духовки готові кошички і залишити на 1-2 хвилини. Викласти крем, щоб він повністю покрив ягідну суміш. Залишити до охолодження. Так сметанний склад стане більше схожим на крем.
  • Остиглі кошики можна подавати до чаю.
, переглядів: 335


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *