Неймовірний рецепт пирога з вишнями та горіхами від Євгена Клопотенка

Щасливе
31.07.2022  17:30

Український кулінарний експерт, шеф-кухар, бізнесмен і телеведучий Євген Клопотенко поділився рецептом унікального десерту.

ДЕКІЛЬКА КОРИСНИХ ПОРАД З ПРИГОТУВАННЯ ВИШНЕВОГО ПИРОГА

Для приготування цього пирога обирайте великі стиглі вишні. Якщо використовуєте заморожені ягоди, можете покласти їх до тіста не до кінця розмороженими — вони все рівно дійдуть у духовці. В рецепті багато цукру, саме тому на поверхні готового пирога утворюється карамельна скоринка. Тож врахуйте, якщо захочете сильно зменшити кількість цукру в рецепті, можете залишитись без цієї смакоти. 

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 2 яйця;
  • 1 ч. л. розпушувача для тіста;
  • 180-200 г цукру (до смаку);
  • 10 г ванільного цукру;
  • 100 г ядра волоського горіха;
  • 400 г вишні (без кісточок);
  • 1 ст. л цукрової пудри;
  • дрібка солі.

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Приготуйте всі складники для пирога з вишнями та горіхами. Помийте та очистьте 400 г вишні від плодоніжки та кісточок.

Чистим вишни от косточек для вишневого пирога
 КРОК 2

Включіть розігріватися духовку на 180 градусів. У великому посуді розбийте 2 яйця, додайте 180-200 г звичайного цукру та 10 г ванільного. Змішайте всі інгредієнти віничком до однорідної й не дуже пишної маси. Не збивайте до стану піни.

смешиваем ингредиенты теста для вишневого пирога
 КРОК 3

За допомогою леза ножа подрібніть 100 г волоських горіхів.

измельчаем орехи ножом на пирог с вишней
 КРОК 4

Просійте 125 г борошна через сито. Всипте до нього 1 ч. л. розпушувача, дрібку солі, перемішайте та додайте в посуд з цукром та яйцями. Все перемішайте до отримання однорідної консистенції. Тісто має нагадувати дуже густу сметану.

замешиваем тесто для пирога с вишней
 КРОК 5

Всипте до тіста подрібнені волоські горіхи та підготовлені вишні. Добре перемішайте, щоб рівномірно розподілити їх по всьому тісту.

смешиваем тесто с ягодами для пирога с вишней
 КРОК 6

Візьміть форму для запікання, ми використали 20×16 см. Застеліть її пергаментом, таким чином пиріг буде дуже легко дістати з форми. Залийте готове тісто в форму і рівномірно розподіліть його. Тісто має бути трохи нижче рівня бортика, бо в процесі випікання воно ще трохи підніметься.

заливаем тесто для вишневого пирога в форму
 КРОК 7

Відправте форму в розігріту духовку приблизно на 25-30 хвилин. Перевіряйте готовність пирога за допомогою дерев’яної шпажки або звичайної зубочистки.

Выпекаем вишневый пирог в духовке
 КРОК 8

Готовий пиріг дістаньте з духовки й дайте йому охолонути в формі до кімнатної температури.

охлаждаем готовый вишневый пирог
 КРОК 9

Коли пиріг охолоне, посипте його поверхню 1 ст. л. цукрової пудри, та поріжте на однакові шматочки. Якщо якимось дивом ви не з’їсте цей пиріг того самого дня, ви можете зберігати його в холодильнику протягом двох днів.

посыпаем пирог с вишней сахарной пудрой

Готувати – це просто!

, , переглядів: 2 109


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *