Пропонуємо приготувати пампушки з часничком до борщу.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Вода – 1 скл
- Цукор – 1 ст. л
- Олія – 3 ст. л
- Сіль – дрібка
- Сухі дріжджі – 1 пакетик (11 г)
- Борошно – 3 скл
Для заправки:
- Сіль – 1 ч. л. солі
- Олія – 2 ст. л.
- Часник – 3 зубчики
- Вода – 50 мл
- Кріп – пів пучка
Приготування:
Просіяти борошно в миску. Влити до нього воду, олію, цукор, сіль, дріжджі і замісити тісто, поки воно не буде відставати від рук. Тісто повинне вийти еластичним і щільним.
Накрити кухонним рушником або затягнути миску харчовою плівкою і поставити в тепле місце приблизно на 1,5 години. Тісто має збільшитися в розмірі вдвічі.
Коли тісто підійшло, обімнути його і сформувати невеликі кульки однакового розміру. Викласти їх у змащену олією форму на відстані приблизно 1 см один від одної.
Залишити в теплі на 30 хв підійти.
Після цього змастити поверхню пампушок олією. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці і близько 30 хвилин до готовності.
Тим часом приготувати заправку: розтерти часник з сіллю, водою і олією в ступці або блендері. Додати кріп або іншу зелень за бажанням. Перемішати.
Спечені пампушки відразу ж полити часниковою заправкою. Випічка вбере всю рідину і набуде чудового смаку і запаху.
Дати пампушкам охолонути і подавати до борщу.