Пампушки з часником — простий рецепт до борщу

Щасливе
22.02.2023  16:15

Пропонуємо приготувати пампушки з часничком до борщу. 

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Вода – 1 скл
  • Цукор – 1 ст. л
  • Олія – 3 ст. л
  • Сіль – дрібка
  • Сухі дріжджі – 1 пакетик (11 г)
  • Борошно – 3 скл

Для заправки:

  • Сіль – 1 ч. л. солі
  • Олія – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики
  • Вода – 50 мл
  • Кріп – пів пучка

Приготування:

Просіяти борошно в миску. Влити до нього воду, олію, цукор, сіль, дріжджі і замісити тісто, поки воно не буде відставати від рук. Тісто повинне вийти еластичним і щільним.

Накрити кухонним рушником або затягнути миску харчовою плівкою і поставити в тепле місце приблизно на 1,5 години. Тісто має збільшитися в розмірі вдвічі.

Коли тісто підійшло, обімнути його і сформувати невеликі кульки однакового розміру. Викласти їх у змащену олією форму на відстані приблизно 1 см один від одної.

Залишити в теплі на 30 хв підійти.

Після цього змастити поверхню пампушок олією. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці і близько 30 хвилин до готовності.

Тим часом приготувати заправку: розтерти часник з сіллю, водою і олією в ступці або блендері. Додати кріп або іншу зелень за бажанням. Перемішати.

Спечені пампушки відразу ж полити часниковою заправкою. Випічка вбере всю рідину і набуде чудового смаку і запаху.

Дати пампушкам охолонути і подавати до борщу.

, переглядів: 461


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *