Простий рецепт картопляної запіканки для всієї сім’ї

Щасливе
11.09.2022  18:28

Картопляна запіканка – страва дуже популярна, і готуються практично повсюдно.

Картопляна запіканка по-італійськи гарна тим, що для її приготування використовуються доступні продукти. Крім того, цей рецепт може стати в пригоді за необхідності утилізувати залишки пюре і нарізки після свят.

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 300 г ковбаси
  • 300 г твердого сиру
  • 3 яйця
  • вершкове масло
  • панірувальні сухарі
  • сіль

Приготування

Очищену картоплю відварити в підсоленій воді до готовності, відцідити, потовкти в пюре, додати шматочок вершкового масла і добре вимішати.

Ковбасу, сир і круто зварені яйця нарізати кубиками, ввести в картопляне пюре і розмішати так, щоб вони розподілилися рівномірно.

Приготовлену масу викласти в змащену маслом  і посипану панірувальними сухарями форму, розрівняти, розкласти на поверхні невеликі шматочки вершкового масла і притрусити все сухарями.

Запікати 30 хвилин за температури 200°С до утворення рум’яної скоринки.

На замітку

Щоб запіканка вийшла ароматнішою, додайте до картопляного пюре італійські чи прованські трави.

Сир краще використовувати з вираженим смаком, а ковбасу – сиров’ялену або копчену. Добре підійде салямі чи мисливські ковбаски.

, , , переглядів: 657


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *