П’ять рецептів малосольних огірків: від класики до пікантних варіантів

Щасливе
07.07.2025  16:57

Літо — найкращий час для малосольних огірків. Вони хрумкі, ароматні і чудово пасують до будь-якого столу. Пропонуємо п’ять різних способів приготування, які легко повторити вдома.

1. Класичні малосольні огірки в пакеті

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжих молодих огірків

  • 1 пучок кропу

  • 4–5 зубчиків часнику

  • 1 ст. л. солі

Приготування:
Огірки помити, обрізати кінчики. Покласти у пакет разом із подрібненим кропом і часником, додати сіль. Добре струсіть, зав’яжіть пакет і залиште при кімнатній температурі на 5–6 годин. Потім поставте в холодильник.

2. Малосольні огірки по-полтавськи

Інгредієнти:

  • 1 кг огірків

  • 1 ст. л. солі

  • 4–5 зубчиків часнику

  • 1 пучок кропу (з парасольками)

  • 2 лаврові листки

  • 0,5 ч. л. перцю горошком

  • 1,5 л холодної води

Приготування:
Огірки промити, обрізати кінчики. Викласти у банку шарами, додаючи кріп, часник, лавровий лист і перець. Залити холодним розсолом (сіль розчинити у воді). Залишити на 2 дні при кімнатній температурі, потім прибрати у холодильник.

3. Пікантні малосольні огірки з гострим перцем

Інгредієнти:

  • 1 кг огірків

  • 1 ст. л. солі

  • 4 зубчики часнику

  • 1 невеликий гострий перець (за бажанням можна більше)

  • 1 пучок кропу

  • 1 л холодної води

Приготування:
Огірки промити, зрізати кінчики. Гострий перець нарізати кільцями. У банку викласти огірки, часник, перець і кріп. Залити холодним розсолом із солі та води. Закрити кришкою і залишити на 1–2 дні при кімнатній температурі. Потім поставити в холодильник.

4. Малосольні огірки з гірчицею по-галицьки

Інгредієнти:

  • 1 кг огірків

  • 1,5 ст. л. солі

  • 1 л води

  • 1 ст. л. гірчиці в зернах

  • кріп, хрін, часник, листя смородини

Приготування:
Огірки скласти в банку шарами з приправами. Залити теплим розсолом і настоювати 24 години при кімнатній температурі.

5. Малосольні огірки на мінеральній воді

Інгредієнти:

  • 500 г огірків

  • 500 мл сильногазованої мінеральної води

  • 2 зубчики часнику

  • кріп

  • 1 ч. л. лимонного соку

Приготування:
Огірки, часник і кріп скласти в банку. Залити мінеральною водою з лимонним соком. Настояти 6–8 годин у холодильнику. Огірки вийдуть свіжими і хрумкими.

Смачного!

Експериментуйте з різними травами і спеціями, щоб знайти свій улюблений смак. Малосольні огірки — це швидко, просто і дуже смачно!

Читайте також: Дуже смачний рецепт окрошки

, , , , , , , , переглядів: 15


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *