Приготування страви починаємо з того, що запікаємо в духовці при 180 градусах два невеликих баклажана. Їх необхідно попередньо проткнути ножем в декількох місцях, інакше “вибуху” нам не уникнути.
Поки баклажани відмінно проводять час в духовці можна зайнятися приготуванням фаршу. Ми використовували фарш зі свинини і курки в пропорції 50/50. До нього потрібно додати цибулю і часник, подрібнені за допомогою блендера, сіль і улюблені спеції. Добре перемішуємо і відставляємо в сторону.
Коли баклажани трохи охолонуть потрібно зняти з них шкірку і нарізати на невеликі кубики. А поки вони остигають можна приготувати соус бешамель.
До соусу на сковороду відправляємо нарізані баклажани і обов’язково сухий часник, також додаємо сіль і трохи сухої паприки.
З фаршу потрібно сформувати кошички як на фото, зручний розмір кожен вибирає для себе сам.
В середину кладемо баклажани в соусі і ставимо в розігріту духовку до 180 градусів випікатися до готовності м’яса.
Після вилучення кошичків з духовки в середині утворюються невеликі западини якраз для того, щоб додати трохи пікантності.
Для цього потрібно дрібно нарізати стиглий помідор, додати до нього видавлений через прес зубчик часнику і трохи зеленої цибулі для кольору.
Все перемішати і прикрасити наші кошики. Дуже рекомендуємо всім, хто любить подібне поєднання продуктів, впевнені, що вам сподобається.
Джерело: Вона