Рецепт святкового штруделя з маком та яблуками

Щасливе
08.04.2023  15:00

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт домашнього пирога. І якщо ви пробували робити шарлотки з різними начинками, цього разу приготуйте штрудель з яблуками й маком. 

Інгредієнти для тіста: борошно (225 г), яйце (1 шт.), олія (2 ст. л.), вода (100 мл), сіль (за смаком), вершкове масло.

Інгредієнти для начинки: мак (100 г), яблука (200 г), родзинки (100 г), лимонний сік (2 ст. л.), цукор (150 г).

Приготування:

Спочатку потрібно приготувати витяжне тісто для штруделю. Беремо глибоку миску і розбиваємо туди яйце, додаємо щіпку солі та олію. Потім додаємо 75 г борошна та ретельно перемішуємо, щоб з’єднати інгредієнти.

На робочу поверхню висипаємо ще 75 г борошна, робимо посередині заглиблення та виливаємо туди рідке тісто. Починаємо вимішувати тісто, поступово підсипаючи борошно, що залишилося. На це піде приблизно 10 хвилин. Воно має стати пружним та добре відставати від рук, також його можна трохи відбити об стіл.

Готове тісто необхідно змастити олією та залишити на 30 хвилин у мисці в теплому приміщенні, накривши рушником або харчовою плівкою.

Мак заливаємо водою та проварюємо на середньому вогні близько 10 хвилин. Родзинки промиваємо і замочуємо на 5-10 хвилин. Потім зливаємо з них воду та подрібнюємо ножем.

Мак перетираємо у ступці або блендері, додаємо до нього родзинки, цукор та трохи лимонного соку.

Яблука промиваємо у проточній воді, очищаємо від шкірки та ріжемо невеликими шматочками.

Вафельний рушник присипаємо борошном і розкочуємо на ньому тісто, потім розтягуємо його руками. Воно має бути прямокутної форми.

Потім змащуємо тісто розтопленим вершковим маслом та викладаємо на нього спочатку шар маку з родзинками, а зверху – нарізані яблука. Начинку розподіляємо на ¾ поверхні тіста. За допомогою рушника починаємо загортати тісто в рулет, при цьому кожен заворот змащуємо маслом. Верхній шар змащувати не потрібно.

Деко для випічки накриваємо пергаментом, який необхідно змастити вершковим маслом і присипати панірувальними сухарями або манкою. Перекладаємо штрудель на пергамент швом донизу і змащуємо маслом.

Розігріваємо духову шафу до 180°С. Ставимо туди штрудель з маком та яблуками і випікаємо приблизно 35-40 хвилин. Потім вимикаємо її і залишаємо остигати у відкритій духовці.

Перед подачею можна посипати цукровою пудрою.

, , переглядів: 279


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *