Рецепти смачного компоту із заморожених ягід

Щасливе
27.03.2023  14:00

Простий компот із заморожених ягід з цукром

Необхідні компоненти:

  • 1 кг — заморожених фруктів;
  • цукор — 200-250 м;
  • вода питна — 3-3,5 літра.

Приготування:

  • Закип’ятити воду під кришкою нержавіючої посуді. Стежити, щоб вона не википіла.
  • Дістати з заморозки ягоди або фруктове асорті. Дати потрібну кількість і відразу ж кинути в каструлю, де буде варитися компот. Занурюйте фрукти обережно, щоб не обпалити руки окропом або паром.
  • Дочекатися коли вміст каструлі закипить, всипати цукор. Довести ще раз до кипіння, накрити кришкою і зняти з печі.

З м’ятою і корицею

Ароматичні і смакові добавки в компоти прикрашають їх присмак, роблять їх незвичайними і незрівнянними. Додавши в каструлю гілочки м’яти і паличку кориці, ви приготуєте приголомшливий на смак напій. У вас будуть просити цей рецепт, тому що він крутіший, ніж магазинний сік.

Необхідні компоненти:

  • асорті із заморожених фруктів або ягід — 750 г;
  • цукровий пісок — 180 г;
  • гілочка свіжої м’яти або засушеними;
  • питний 2,5 літра води;
  • паличка кориці або чайна ложка меленого порошку.

Приготування:

  • Не розморожуючи, додати в окріп фрукти. Все перемішати ополоником, накрити кришкою. Стежити, щоб компот не скипів, інакше доведеться відмивати грубку.
  • Всипати норма цукру ще раз перемішати.
  • Під кінець варіння кинути в каструлю м’яту і корицю. Зняти з вогню.
  • Коли компот знятий з печі, потрібно вийняти м’яту і паличку кориці, залишити остигати.

Готуємо з лимоном

Лимон в якості добавки в напій дарує йому не тільки приємний цитрусовий аромат, але і приємну на смак кислинку.

Необхідні компоненти:

  • 1/3 частина лимона;
  • 700 г заморожених ягід;
  • 1 чашка або за смаком цукру;
  • води — 2,5 літра питної.

Приготування:

  • Поставити на вогонь варитися компот з будь-яких заморозки фруктів, додати туди цукор і довести до кипіння.
  • Під кінець варіння кинути в каструлю часточки лимона. Ще трохи проварити і зняти з вогню.
  • Щоб в компоті не утворилася гіркоту від лимонної кірки, часточки краще після варіння вийняти. Однак це не принципово, може комусь подобається такий присмак.

Смачний домашній компот виходить не гірше ніж магазинний лимонад, і при цьому він дуже корисний і не містить шкідливих консервантів.

, переглядів: 626


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *