Котлети з курячого фаршу – ніжні й просто тануть у роті. Їх смажать, готують на пару, в духовці й подають до будь-якого гарніру.
Філе для них можна пропустити через м’ясорубку, а можна порубати ножем – у результаті вийдуть соковиті котлетки.
Котлети із курячого філе
- Куряче філе – 300 г
- Цибуля – 100 г
- Яйця – 1 шт.
- Манка – 2 ст. л.
- Сметана 20% жирності – 2 ст. л.
- Вершкове масло – 50 г
- Часник – 5 зубчиків
- Сіль – за смаком
- Спеції сухі – за смаком
- Кріп – 10 г
- Панірувальні сухарі – 40 г
- Рослинна олія – 50 г
Приготування
Куряче філе нарізати шматочками, цибулю очистити і нарізати на 4 частини. Подрібнити все у блендері.
Дістати фарш з холодильника, ще раз добре перемішати. Мокрими руками взяти трохи фаршу, приплюснути його в коржик, покласти в середину шматочок вершкового масла і за бажанням подрібнений свіжий кріп. Защипнути краї й сформувати котлети (виходить 5 середніх за розміром котлет). Рясно обваляти котлети в панірувальних сухарях.
Розігріти на сковороді олію й викласти котлети. Смажити з одного боку на повільному вогні 5-7 хвилин. Потім стільки ж з іншого боку.