Рум’яні курячі котлети: як приготувати смачну страву

Щасливе
05.01.2023  16:15

Котлети з курячого фаршу – ніжні й просто тануть у роті. Їх смажать, готують на пару, в духовці й подають до будь-якого гарніру.

Філе для них можна пропустити через м’ясорубку, а можна порубати ножем – у результаті вийдуть соковиті котлетки.

Котлети із курячого філе

  • Куряче філе – 300 г
  • Цибуля – 100 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Манка – 2 ст. л.
  • Сметана 20% жирності – 2 ст. л.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Часник – 5 зубчиків
  • Сіль – за смаком
  • Спеції сухі – за смаком
  • Кріп – 10 г
  • Панірувальні сухарі – 40 г
  • Рослинна олія – 50 г

Приготування

Куряче філе нарізати шматочками, цибулю очистити і нарізати на 4 частини. Подрібнити все у блендері.

 Додати яйце, сметану, манку, подрібнений часник, спеції та сіль. Перемішати вміст виделкою або ложкою. Залишити фарш настоятися в холодильнику на 15 хвилин.

Дістати фарш з холодильника, ще раз добре перемішати. Мокрими руками взяти трохи фаршу, приплюснути його в коржик, покласти в середину шматочок вершкового масла і за бажанням подрібнений свіжий кріп. Защипнути краї й сформувати котлети (виходить 5 середніх за розміром котлет). Рясно обваляти котлети в панірувальних сухарях.

Розігріти на сковороді олію й викласти котлети. Смажити з одного боку на повільному вогні 5-7 хвилин. Потім стільки ж з іншого боку.

, переглядів: 337


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *