Що і як готувати, якщо немає світла: корисні поради

Щасливе
26.11.2022  14:05

У Центрі стратегічних комунікацій дали поради щодо того, як готувати та зберігати продукти в умовах без світла. Так, без струму можна приготувати:

Гречану кашу

Коричнева гречка продається в магазинах уже готова. На пакуванні зазначено, що вона обсмажена й висушена. Якщо немає газу та електрики, крупу можна заздалегідь замочити водою кімнатної температури, молоком або кефіром. Вона має настоюватись від 5 до 10 годин. Тому краще замочувати її на ніч.

Перлова каша

Цю крупу можна заливати як окропом, так і звичайною водою. Але настоюватися в холодній воді вона має від 10 до 24 годин. Тому краще залити її звечора.

Кускус

Крупу, залиту холодною водою, достатньо залишити на 20-30 хвилин для приготування. За наявності гарячої води вистачить 5-10 хвилин.

Вівсянка (або вівсянка в пластівцях)

Для приготування в холодній воді залишити настоюватися на 30 хвилин або годину. В окропі – достатньо 20 хвилин.

Манна каша

Залийте манну кашу холодною водою або молоком, накрийте та дайте настоятись 15-20 хвилин.

Кіноа

Залити холодною водою й залишити на ніч.

Також людям рекомендують за можливості заморозити контейнери з водою або придбати сухий чи блоковий лід на випадок якщо під час тривалого відключення світла необхідно буде вийняти продукти з холодильника.

, , переглядів: 355


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *