Сімейна вечеря асоціюється з теплом, затишком, смачною їжею та теревенями з рідними за столом. Шеф-кухар, ресторатор і суддя шоу МастерШеф Ектор Хіменес-Браво поділився трьома простими рецептами для вечері.
Курка Cordon Bleu
Це легендарна страва, а ще й така смачна, що можна просто знепритомніти, — написав шеф у своєму Instagram.
Інгредієнти:
- Куряче філе — 2 шт.
- Сухий часник
- Суху цибулю
- Сіль
- Перець
- Шинку слайсами — 150 г
- Сир слайсами — 150 г
Для панірування тобі знадобиться:
- Борошно
- Яйця
- Панірувальні сухарі
Для соусу використай:
- Борошно — 50 г
- Масло вершкове — 50 г
- Часник — 2 зубчики
- Молоко — 500 мл
- Діжонську гірчицю — 50 г
- Перець чорний та сіль
- Пармезан — 70 г
Якщо зранку всі кудись поспішають та не мають часу для приготування сніданку, то ввечері подивись на процес приготування, як на медитацію, та роби все з любов’ю до найрідніших.
Рецепт приготування курки Cordon Bleu
- Змішай усі спеції та присип ними куряче філе.
- Відбий м’ясо, але не дуже тонко. Воно має бути соковитим.
- Поклади в середину філе шинку з сиром шарами. Скрути рулетики та щільно заверни плівкою, щоб вони тримали форму.
- Постав їх у холодильник на півгодини, щоб вони прийняли форму.
- За цей час нагрій масло та приготуй усе для панірування. Окремо виклади борошно, сухарі та яйця.
- Дістань м’ясо з холодильника та паніруй його в борошні, потім в яйці, а потім в сухарях.
- Смаж рулетики в гарячій олії до золотого кольору.
Рецепт соусу до курки Cordon Bleu
- Візьми сотейник, розтопи там масло. Далі просмаж дрібно порізаний часник, але не довго.
- Додай борошно, смаж його в олії до легкого золотого кольору.
- Потім зроби менший вогонь і влий молоко.
- Гарненько перемішуй масу вінчиком, щоб не було грудок. Соус має загустіти.
- Додай на смак сіль, перець та пармезан. Потім перемішай.
Готову курку подавай із соусом. Нехай ця вечеря запам’ятається!
Салат з буряком та козячим сиром
До курячих рулетиків ідеально пасуватиме корисний та легкий в приготуванні салат, яким поділився Ектор Хіменес-Браво.
Інгредієнти:
- Буряк запечений — 100 г
- Козячий сир — 100 г
- Апельсин — 50 г
- Волоський горіх — 30 г
- Листя салату
- Заправка у співвідношенні 3:2:1 — лимонний сік, цукор, оливкова олія.
Отже, до роботи!
Рецепт салату з буряком та козячим сиром
- Заздалегідь запечи буряк у фользі без олії.
- Подрібни горіхи. Це можна зробити, поклавши їх у пакет-слайдер та подрібнивши за допомогою скалки.
- Наріж усі інгредієнти великими шматочками та збери салат, як на відео.
- Виклади зверху листя салату та полий заправкою.
Французький рататуй
Цю страву багато хто знає з однойменного мультика. Приготуй її за рецептом Ектора Хіменеса-Браво й навіть найвибагливіші домашні критики залишаться задоволеними.
Знайди в холодильнику:
- Цукіні — 1 шт.
- Кабачок — 1 шт.
- Баклажан — 1 шт.
- Рослинна олія
- Сіль, перець, цукор
- Томати пелаті — 1 банка
- Часник — 2-3 зубчики
- Чебрець
Гайда на кухню!
Рецепт рататуя
- Спробуй вибрати цукіні, кабачок та баклажан одного діаметра. Наріж їх тонкими кільцями, посоли, поперчи та полий трохи олією.
- У сотейнику на малому вогні підрум’янь часник і чебрець, додай помідори пелаті, посоли, додай цукор і поперчи. Потім перебий у блендері.
- Вилий соус на низ листа і, як на відео, виклади овочі.
- Накрий страву пергаментом, запікай 30 хвилин при 160°C.
- Зніми пергамент та запікай ще 10 хвилин при 180°C.
- Подавай рататуй, поливаючи соусом.