Що загорнути в лаваш: ТОП-3 смачні варіації

Щасливе
03.05.2023  16:30

Начинкою для лаваша може слугувати, що завгодно: м’ясний фарш, гриби, риба, сир, овочі, ковбасні вироби тощо. Можна просто намазати його вершковим маслом і посипати зеленню — все залежить від ваших смакових уподобань і фантазії.

Лаваш із сиром

Інгредієнти

  • Лаваш – 1 шт.
  • Сир – 400 г
  • Олія до смаку
  • Петрушка (зелень) до смаку
  • Базилік до смаку
  • М’ята до смаку
  • Кінза до смаку
  • Зелена цибуля до смаку
  • Кріп до смаку
  • Сіль до смаку

Приготування

  1. Всю зелень дрібно нарізаємо, змішуємо з сиром, додаємо сіль і наносимо отриману суміш на лаваш.
  2. Згортаємо лаваш з начинкою в трубочку, нарізаємо невеликими шматочками й обсмажуємо на олії з обох боків.

Лаваш із помідорами й куркою

Інгредієнти

  • Лаваш – 3 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Курка (філе) – 300–400 г
  • Листя салату до смаку
  • Майонез до смаку
  • Сіль до смаку
  • Спеції до смаку
  • Олія до смаку

Приготування

  1. Цибулю дрібно нарізаємо й обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Додаємо дрібно нарізану курку й обсмажуємо до готовності.
  2. За 10 хвилин до кінця смаження додаємо дрібно нарізаний болгарський перець, а в кінці смаження —  сіль і спеції.
  3. Викладаємо курку на лист лаваша (залишивши 2–3 см від краю), зверху накриваємо іншим лавашем і викладаємо на нього листя салату.
  4. На листя салату кладемо кільця помідорів і злегка поливаємо їх майонезом.
  5. Накриваємо помідори останнім лавашем, злегка змазаним майонезом, і завертаємо отримані шари лаваша у вигляді щільної трубочки.
  6. Відправляємо рулет з лаваша в холодильник на 30–40 хвилин, а потім нарізаємо порційними шматочками.

Лаваш із сиром і крабовими паличками

Інгредієнти

  • Лаваш – 1 шт.
  • Сир – 150 г
  • Крабові палички – 200 г
  • Зелень до смаку

Приготування

  1. Крабові палички дрібно нарізаємо, змішуємо з сиром, подрібненою зеленню. Змащуємо лаваш і згортаємо його в трубочку.
  2. Розміщуємо рулет з лаваша в холодильник на 60–90 хвилин, а потім нарізаємо порційними шматочками.
, , переглядів: 855


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *