Начинкою для лаваша може слугувати, що завгодно: м’ясний фарш, гриби, риба, сир, овочі, ковбасні вироби тощо. Можна просто намазати його вершковим маслом і посипати зеленню — все залежить від ваших смакових уподобань і фантазії.
Лаваш із сиром
Інгредієнти
- Лаваш – 1 шт.
- Сир – 400 г
- Олія до смаку
- Петрушка (зелень) до смаку
- Базилік до смаку
- М’ята до смаку
- Кінза до смаку
- Зелена цибуля до смаку
- Кріп до смаку
- Сіль до смаку
Приготування
- Всю зелень дрібно нарізаємо, змішуємо з сиром, додаємо сіль і наносимо отриману суміш на лаваш.
- Згортаємо лаваш з начинкою в трубочку, нарізаємо невеликими шматочками й обсмажуємо на олії з обох боків.
Лаваш із помідорами й куркою
Інгредієнти
- Лаваш – 3 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Курка (філе) – 300–400 г
- Листя салату до смаку
- Майонез до смаку
- Сіль до смаку
- Спеції до смаку
- Олія до смаку
Приготування
- Цибулю дрібно нарізаємо й обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Додаємо дрібно нарізану курку й обсмажуємо до готовності.
- За 10 хвилин до кінця смаження додаємо дрібно нарізаний болгарський перець, а в кінці смаження — сіль і спеції.
- Викладаємо курку на лист лаваша (залишивши 2–3 см від краю), зверху накриваємо іншим лавашем і викладаємо на нього листя салату.
- На листя салату кладемо кільця помідорів і злегка поливаємо їх майонезом.
- Накриваємо помідори останнім лавашем, злегка змазаним майонезом, і завертаємо отримані шари лаваша у вигляді щільної трубочки.
- Відправляємо рулет з лаваша в холодильник на 30–40 хвилин, а потім нарізаємо порційними шматочками.
Лаваш із сиром і крабовими паличками
Інгредієнти
- Лаваш – 1 шт.
- Сир – 150 г
- Крабові палички – 200 г
- Зелень до смаку
Приготування
- Крабові палички дрібно нарізаємо, змішуємо з сиром, подрібненою зеленню. Змащуємо лаваш і згортаємо його в трубочку.
- Розміщуємо рулет з лаваша в холодильник на 60–90 хвилин, а потім нарізаємо порційними шматочками.