Скумбрія – дуже корисна і смачна риба з багатим смаком, який повністю розкривається при запіканні.
Скумбрія запечена з овочами:
Скумбрія свіжа – 2 шт.
Лук великий – 2 шт.
Морква велика – 1 шт.
Часник – 2 зуб.
Помідор – 3 шт.
Перець солодкий – 1 шт.
Соєвий соус – 1 ст. л.
Олія – 2 ст. л.
Лимон – 6 кружечків.
Сіль, перець за смаком.
Приготування:
Цибулю нарізати великими півкільцями, моркву натерти на крупній тертці, а перець порізати соломкою. Дрібно порубати часник. Розігріти на сковороді олію. Обсмажувати цибулю 2 хвилини, потім покласти інші овочі, смажити ще 5 хвилин і в кінці полити соєвим соусом. Овочеву “подушку” викласти в форму, де буде запікатися скумбрія.
Скумбрію очистити і випатрати. Видалити чорну плівку з черевця. Розрізати скумбрію на шматочки розміром 3 см. Викласти рибу в форму для запікання на овочеву “подушку”. Між шматками риби вставити кружечки помідорів і лимона. Змастити рибу пензликом, змоченим в олії. Скропити рибу зверху соєвим соусом. Запікати 20 хвилин при 200 градусах.