Смачно і недорого: 3 страви, з якими впорається кожен

Щасливе
27.08.2022  12:20

Смачну їжу подають не лише в елітних ресторанах. У цій добірці на вас чекають недорогі, але дуже смачні страви.

 Деруни

Деруни, або картопляні оладки, знайомі всім з дитинства. Мінімум продуктів, максимум поживності. Чудове рішення, коли хочеться чогось смачного, а в холодильнику порожньо.

Інгредієнти:

  • 4 середні картоплини;
  • 2 невеликі цибулини;
  • 1 яйце;
  • 3-4 столові ложки борошна;
  • сіль і перець – за смаком;
  • рослинна олія – для смаження;
  • сметана – для подачі.

Приготування

Картоплю очистіть і потріть на великій терці. Так само можна зробити з цибулею, а можна просто дрібно її нарізати. До картоплі й цибулі додайте яйце і борошно. Можна ще подрібнену зелень або обсмажені гриби або пограти зі спеціями. Посоліть, поперчіть і ретельно все перемішайте.

Викладайте суміш на добре розігріту і политу олією сковороду. Найзручніше це робити столовою ложкою, трохи притискаючи нею кожен млинець зверху. Обсмажуйте до золотистої скоринки з обох боків.

Подавайте зі сметаною. Деруни смачні як в гарячому, так і холодному вигляді.

Печена картопля з начинкою

Якщо вчора на вечерю у вас була печена або зварена картопля, то цей рецепт допоможе вам впоратися з її залишками.

Інгредієнти:

  • 2 сосиски;
  • рослинна олія – для смаження;
  • 1 невелика цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 чайна ложка розмарину, орегано або іншої приправи на ваш смак;
  • 4 зварені або печені картоплини;
  • 1/4 склянки сметани або йогурту без добавок;
  • 100 г твердого сиру

Приготування

Поріжте кубиками сосиски і обсмажте їх на рослинній олії. Після утворення золотистої скоринки викладіть їх на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир. На тій самій сковороді обсмажте подрібнену цибулю. Коли вона стане прозорою, додайте до неї вичавлений часник, порізаний кубиками перець і приправи.

Картоплю розріжте навпіл, ложкою вийміть серцевину, залишивши стінки завтовшки близько 5-7 мм. Всередину кожної половинки покладіть трохи сметани або йогурту і начинку з сосисок і овочів. Зверху потріть сир.

Страву можна подавати на стіл вже в такому вигляді, а можна на кілька хвилин покласти в духовку або мікрохвильовку, щоб сир розплавився.

Овочеве рагу з перцем чилі

Сезонна страва: найдешевше обходиться після збору врожаю. Варіацій цієї страви може бути скільки завгодно – все залежить від вашої кулінарної фантазії. Ось одна з них.

Інгредієнти:

  • 1 середній кабачок;
  • 1 середній баклажан;
  • 2 маленьких гострих перці;
  • 2 середніх солодких перці;
  • 2 невеликі цибулини;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 склянка квасолі;
  • 1 банка консервованої кукурудзи;
  • 3 столові ложки томатного соусу;
  • рослинна олія – для смаження;
  • сіль, чорний мелений перець, орегано – за смаком

Приготування

Підготуйте овочі, очистивши і нарізавши їх кубиками. Не забудьте позбутися від гіркоти в баклажанах і видалити насіння у перців. Квасолю зваріть в злегка підсоленій воді.

Складіть овочі (крім гострого перцю і квасолі) в добре розігріту і змащену олією сковороду або каструлю з товстим дном. Тушкуйте все на повільному вогні.

Коли овочі стануть м’якими і віддадуть рідину, додайте томатний соус, сіль, перець, орегано та інші спеції на свій смак. Замість томатного соусу можна використовувати дрібно нарізані помідори у власному соці. Тепер роль центрального інгредієнта страви – перця чилі. Чим більше ви його додасте, тим гострішим буде рагу.

Закрийте кришкою і тушкуйте 20 хвилин. Подавайте зі сметаною і хлібом.

, , переглядів: 3 429


На правах реклами


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *