Класичні тістечка Картопля з печива зі згущеним молоком люблять усі. Їх не лише смачно їсти, а й дуже легко і швидко готувати.
Загалом є декілька варіантів приготування цього тістечка. Його роблять з обрізків бісквіта, з бісквітної крихти, печива, ванільних сухарів. Рецепт із бісквіту найбільш трудомісткий, але найправильніший. І, ласуни підтвердять, – найсмачніший.
Класичне тістечко Картопля
Для бісквіта
- Борошно – 75 г
- Яйце куряче – 3 шт.
- Цукор – 90 г
- Крохмаль – 15 г
Для крему
- Масло вершкове – 125 г
- Цукрова пудра – 65 г
- Молоко згущене – 50 г
- Алкоголь (ром або коньяк) – 3-4 ч. л.
Для обвалювання
- Какао-порошок – 60-80 г
- Цукрова пудра – 100 г
Збити жовтки з цукром (дві третини) в тягучий світлий крем. А білки збити до міцних піків, всипати решту цукру, добре збити до щільності. Змішати збиті білки та жовтки.
Додати просіяне борошно та крохмаль. Перемішати рухами від низу до верху, від краю до центру.
Готовий бісквіт охолодити, дати постояти ніч або більше, наламати шматочками. Бісквіт подрібнити на крихту за допомогою блендера або м’ясорубки. Пересипати її у велику миску.
Приготування крему. Вершкове масло збити з цукровою пудрою до отримання пишної легкої світлої маси. Додати потроху, не припиняючи збивання, згущене молоко.
Викласти крем на крихту, додати по десертній ложці рому і коньяку. Все добре вимісити до отримання маси, з якої можна ліпити. Сформувати 10 тістечок у вигляді картоплин.
Обваляти їх у суміші какао-порошку і цукрової пудри (по одній чайній ложці з гіркою). Дати полежати й обваляти ще раз. Охолодити в холодильнику годинку.