Дотримуючись правильного режиму харчування ми не раз замислювалися про солоденьке. Особливо хочеться солоденького печива, коли за вікном дощова і холодна погода, на душі туга і врятує нас від неї тільки чашка гарячого чаю з смачним вівсяним печивом. Рецепти печива, які сьогодні запропонуємо вам, одні з найпопулярніших низькокалорійних ласощів.
Низькокалорійне вівсяне печиво з пластівців
Складові:
- 200 гр. вівсяних пластівців;
- 200 мл гарячої води;
- 2 ст. ложки меду.
Все дуже просто, заливаємо пластівці гарячою водою і залишаємо на 40 хвилин. В отриману суміш додаємо мед, все добре перемішуємо. Застеляємо деко пекарським папером і викладаємо ложкою порційно тісто. Відправляємо наше печиво в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Печиво виходить дуже легке, солоденьке і хрустке. Ще один варіант печива – це додати замість меду сіль, кунжут або ваші улюблені трави. Тоді ви отримаєте хрусткі хлібці.
Вівсяне печиво з яблуком і кефіром
Дуже швидкий і нескладний рецепт. Печиво виходить дуже м’яке, щільне і поживне.
Складові:
- Вівсяні пластівці – 1 стакан;
- Кефір 1% – 1 стакан;
- 2 яблука;
- половина великий ложки меду;
- Трохи кориці і ванілі.
Заливаємо вівсяні пластівці кефіром і залишаємо настоюватися на одну годину. Тепер натираємо на тертці яблука, сік зливаємо, так як нам не потрібна зайва рідина. З’єднуємо яблука з набряклими пластівцями, додаємо корицю і ваніль, перемішуємо. Деко застеляємо пергаментним папером, злегка змащуємо олією без аромату і викладаємо порційно тісто.
Відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку, приблизно на 30 хвилин.
Ось наші прекрасні печенюшки і готові. Аромат просто приголомшливий, а смак ще краще.
Смачне вівсяне печиво з бананом
Цей рецепт 100% сподобається всім любителям солодкого, так як в його складі банан. Я дуже люблю цей фрукт в будь-якому вигляді – в’ялені, свіжі або сухі банани завжди в моєму раціоні.
Складові:
- 1 стакан вівсяних пластівців екстра;
- 1 великий стиглий банан (обов’язково стиглий, так як його простіше буде розім’яти);
- 1 яйце;
- 1 пігулку цукрозамінника;
- 1 ч.л. кориці.
Банан розминаємо до стану каші. До банану відправляємо збите яйце, корицю і пігулку цукрозамінника. Можна взяти і фруктозу і стевію або ж зовсім пропустити цей інгредієнт, якщо вам буде досить солодокості банана. Всю суміш добре перемішуємо, розстеляємо на деко папір для запікання і викладаємо порційно наші майбутні печеньки. Духовку попередньо розігріваємо до 180 градусів і відправляємо печиво на 10-15 хвилин запікатися.
Якщо ви хочете, щоб печиво було більш хрустке, можна залишити його в духовці ще на 5 хвилин.